Lütfen Tarayıcı Sürümünüzü Yükseltiniz.

Balon Gidiyor, Dönme Dolap Geliyor!

Kadıköy sahildeki balonun tahliyesi için harekete geçildi. Kadıköy Belediyesi, halatlarının kopmasıyla gündeme gelen ancak bugün kafe olarak kullanılan balon ve kafenin tahliyesi için hukuki süreç başlattı.

yapi.com.tr
Balon Gidiyor, Dönme Dolap Geliyor!

Akşam'ın haberine göre, Kadıköy rıhtımında, manzara izlemek için kurulan balon 2004 yılında hizmet girmişti. 30 yolcu ile günde üç kez 200 metreye çıkabilen balon, 8 Ağustos 2005'te içinde 8 yolcusu varken halatlarının kopmasıyla gündeme gelmişti. Balondakiler, hayati tehlike yaşamıştı. 32 metre boyunda, 22 metre çapı ile 20 kilometre uzaktan görülebilen balon bugün kafe ve restoran olarak faaliyet gösteriyor. Ancak, Kadıköy Belediyesi, kendi mülkü üzerindeki balon kafenin tahliyesi için harekete geçti, hukuki süreç başlattı. Kadıköy Belediye Başkanı Selami Öztürk, hukuki süreci şöyle anlattı: "Balonla, kafe tek yani aynı kontratta. Buranın mülkü belediyemize ait. Kiraları geç ödediği için dava açmıştık. Tahliye edilmesini istedik ancak mahkeme davayı reddetti. Dosya şimdi Yargıtay'a gitti. Ayrıca şimdi kaymakamlık aracılığıyla idari yoldan -kontratlı olduğu için- başvurduk. Tek kalemde tahliyesi için. Tabi bunları dışarı atmıyoruz. Hukuki  yoldan tahliye ediyoruz. O yüzden hukuki süreci beklemek zorundayız".

Dönme dolap gelecek

"Hatta oraya farklı birşey düşündük. Dünyanın en büyük dönme dolabı var, oraya onu düşündük" diyen Selami Öztürk, "Tabi koşullar elvirirse. Bir de Büyükşehir Belediyesi'yle, kent görünümü ve kentsel tasarımı noktasında görüşeceğiz. Bu konuda sıkıntı olmazsa bunu yapmak istiyoruz" dedi.

Dev balon, Fransa, Almanya, ABD, Kanada, Çin, Atalya, Avusturya, Japonya ve Avustralya'dan sonra dünyada 10. ülke olarak Kadıköy rıhtımda 2004 yılında hizmete girmişti. Ana bolan, altındaki sepet, çekme teli ve yer platformundaki vinç evinden oluşan Türkbalon, helyum gazı ile çalışıyordu. Projesi TURKAP Turizm Reklam Şirketi tarafından yapılan balon, 10 katlı bina büyüklüğüne sahip. Balonun bir benzeri Paris'teki Eyfel kulesinin yanında da faaliyetteydi.

Dünyanın ne büyük dönme dolapları

Dünyanın en büyük dönme dolapları sırasıyla, Çin, Singapur ve Londra'da. 208 metre yükseklikteki Pekin'deki Great Beijing Whell (Pekin Büyük Tekerleği) 1920 kişilik. Singapur'daki dönme dolapı 165 metre yükseklikte, 784 kişilik. Çin'deki Star of Nanchang'taki dönme dolap da 160 metre yükseklikte, 480 kişilik kapasiteye sahip. Londra'daki 'London Eye' nin yüksekliği de 135 metre. Kapasitesi 800 kişi.

http://www.yapi.com.tr/haberler/balon-gidiyor-donme-dolap-geliyor_108425.html

Read Comment Section
İlk Yorumu Siz Yapın
Gönder

Yorumum onaylandığında e-posta ile bildir.

E-posta adresimle bültenlere abone olmak istiyorum

Haber gönderin Hemen haber gönderin

Sosyal Medyada Yapi.com.tr:

Abone Ol Yapı sektöründeki tüm gelişmelerden en önce siz haberdar olmak isterseniz e-bültenimize abone olun.
Bülten arşivine erişmek için tıklayın

REKLAM VERİN

Ajanda
TAMAMI » Bugünkü Etkinlikler BUGÜN:
Herhangi bir etkinlik mevcut değil!