Lütfen Tarayıcı Sürümünüzü Yükseltiniz.

Barselona “İklim Acil Durumu” İlan Etti

Barselona, 2030’a kadar seragazı emisyonlarının yüzde 50 oranında azaltılması taahhüdünü içeren “iklim acil durumu” ilan etti. Ayrıca Barselona halkının ısınan gezegene uyum sağlamasını kolaylaştıracak 100’den fazla önlem de taahhütte yer alıyor.

yapi.com.tr
Barselona “İklim Acil Durumu” İlan Etti

Barselona Belediye Başkanı Ada Colau, kamuoyu bilinçlendirme kampanyasına eşlik eden bu yeni stratejinin, İsveçli iklim aktivisti Greta Thunberg’in “Bu bir tatbikat değil” sloganına dayandığını söyledi.

İklim Haber’de yer alan habere göre; İspanya’nın en büyük ikinci şehri ve Katalonya bölgesinin başkenti olan Barselona’da geçtiğimiz Temmuz ayında, vatandaşlara etkili bir eylemin nasıl olacağı konusunda danışılmak şartıyla, 2020 itibarıyla iklim acil durumu ilan edileceği belirtilmişti.

Belediye Başkanı Colau, “Bunun retorik bir beyan olmasından öte, öncesinin ve sonrasının göz önünde bulundurulduğu bir önlemi içermesini istiyorduk” dedi.

Geçtiğimiz aylarda 200 organizasyonu temsilen yaklaşık 300 kişi, Barselona’daki hayatın daha yeşil, güvenli ve sağlıklı olması üzerine yapılan müzakerelere katıldı. Şehir yetkilileri, belediye teşkilatının tek başına sarf ettiği çabayla emisyon azaltma hedeflerine ulaşamayacağının altını çizdi.

Yetkililer, bu hedeflere ulaşmak için kent sakinleri ile birlikte çok uluslu şirketlere, liman ve havaalanı gibi kentte kilit rol oynayan inşaatların operatörlerine kadar herkesin işbirliğine ihtiyaç duyulduğunu da ekledi. Colau, gelecek nesillerin yararına adalet ve sürdürülebilirlik temelli yeni bir yeşil ekonomik modele doğru “yaklaşımlarda değişime” gidilmesi çağrısında bulundu.

Barselona’nın emisyonlarını 1992 seviyelerine göre 10 yıl içinde yarıya indirmek için, belediye 563 milyon euro değerinde yatırım yapmayı planlıyor. Belediye aynı zamanda bu yatırımın ek yatırımları da teşvik edeceğini umuyor.

Kentin finanse edeceği eylemler; şehrin içerisindeki özel araçların sayısını azaltmak, konutların enerji verimliliğini artırmak, daha çok yenilenebilir enerji üretmek, kapıdan kapıya atık toplama ve geri dönüşümü artırmak gibi hedefleri kapsıyor.

http://www.yapi.com.tr/haberler/barselona-iklim-acil-durumu-ilan-etti_177288.html

Read Comment Section
İlk Yorumu Siz Yapın
Gönder

Yorumum onaylandığında e-posta ile bildir.

E-posta adresimle bültenlere abone olmak istiyorum

Haber gönderin Hemen haber gönderin

Sosyal Medyada Yapi.com.tr:

Abone Ol Yapı sektöründeki tüm gelişmelerden en önce siz haberdar olmak isterseniz e-bültenimize abone olun.
Bülten arşivine erişmek için tıklayın

REKLAM VERİN

Ajanda
TAMAMI » Bugünkü Etkinlikler BUGÜN:
Herhangi bir etkinlik mevcut değil!