Lütfen Tarayıcı Sürümünüzü Yükseltiniz.

Bartın'da Termik Santrale Protesto

Bartın'ın Amasra İlçesi'nde yapılması planlanan kömür hazırlama tesisi için düzenlenen Çevresel Etki Değerlendirmesi (ÇED) toplantısı, halkın tepkisi nedeniyle yapılamadı.

yapi.com.tr
Bartın'da Termik Santrale Protesto

DHA'nın haberine göre, ilçede maden ve enerji sektöründe faaliyet gösteren şirketin Gömü, Tarlaağzı, Kazpınarı Köyleri ve Gavurpınar mevkiinde yapmayı planladığı termik santral kömür hazırlama tesisiyle ilgili bölge halkını bilgilendirmek amacıyla Tarlaağzı'ndaki kahvede geçen 16 Şubat'ta düzenlenen ÇED toplantısı, halkın tepkisi nedeniyle yapılamadı.

Aynı tesisle ilgili Gömü Köyü'nde bugün düzenlenen ÇED toplantısı için Bartın Platformu öncülüğünde bir araya gelen köylüler, kahve önünde toplandı. Halk, tesise karşı çıkarak protestoda bulundu. Yaklaşık 200 kişilik grup, 'termik santral istemiyoruz' yazılı dövizler ve sloganlarla tepkilerini gösterdi. Grup, sopalarla ellerindeki tenekelere vurup, düdük ve davul çalarak da protestoda bulundu.

Çevre ve Şehircilik Müdürlüğü Şube Müdürü Mustafa Aydın ve şirket yetkilileri, tepkiler nedeniyle kahveye giremedi. Zaman zaman köylülerle yetkililer arasında gerginlik çıktı. Kahve önünde geniş güvenlik önlemi alan jandarma ekipleri araya girerek gerginliğin büyümesini önledi. Mustafa Aydın ve beraberindekiler, tepkiler nedeniyle toplantının yapılamadığına dair tutanak tutarak köyden ayrılmak istedi.

Ancak kalabalık aracın önünü kesip tutanağın fotokopisini almak istedi. Kısa süreli gerginliğin ardından İl Jandarma Komutanı Jandarma Albay Tekin Aktemur'un araya girmesiyle köylüler ikna edildi. Mustafa Aydın ve beraberindekilerin köyden ayrılmasından sonra kalabalık da bir süre slogan atarak dağıldı. Daha sonra şirkette çalışan bir grup işçi de basın açıklaması yaptı. Şirket önünde toplanan işçiler, kömür hazırlama tesisinin yapılmasını istediklerini söyledi.

http://www.yapi.com.tr/haberler/bartinda-termik-santrale-protesto_143846.html

Read Comment Section
İlk Yorumu Siz Yapın
Gönder

Yorumum onaylandığında e-posta ile bildir.

E-posta adresimle bültenlere abone olmak istiyorum

Haber gönderin Hemen haber gönderin

Sosyal Medyada Yapi.com.tr:

Abone Ol Yapı sektöründeki tüm gelişmelerden en önce siz haberdar olmak isterseniz e-bültenimize abone olun.
Bülten arşivine erişmek için tıklayın

REKLAM VERİN

Ajanda
TAMAMI » Bugünkü Etkinlikler BUGÜN:
Herhangi bir etkinlik mevcut değil!