Lütfen Tarayıcı Sürümünüzü Yükseltiniz.
BÖLÜM SPONSORU

Basit Önlemlerle Hem Bütçenizi Hem Çevrenizi Koruyun!

'Verimli Kullanırsan Enerji Gelecektir' sloganıyla, binalarda enerji verimliliğine yönelik toplum bilincinin artırılması misyonuyla yürütülen enverIPAB Projesi Koordinatörü Sebahattin Öz, evlerde enerji verimliliği için alınabilecek önlemleri açıkladı. İşte size enerjiyi verimli kullanarak aile bütçesine, ülke ekonomisine ve çevreye büyük katkılar

yapi.com.tr
Basit Önlemlerle Hem Bütçenizi Hem Çevrenizi Koruyun!

/P>

Diğer ev aletlerinde enerji verimliliğinin sırları 

Çamaşır makinenizi tam dolu olarak çalıştırın. Az kirli çamaşırlarda ekonomik programları kullanın. Çamaşırlarınızı kurutma makinesi yerine asarak kurutun. Kırışık olarak makineden çıkan çamaşırların ütüsü de daha zor olur.

Ütüleme işi bitmeden birkaç dakika önce fişi prizden çekin ve son çamaşırlarınızı ütünün içinde kalan ısıyla ütüleyin. Çünkü 1500 Watt bir ütüden 5 dakika tasarruf etmek, 15 Watt bir ampulü 8 saat bedava çalıştırmak demektir. Çamaşırları nemli olarak ütüleyin.

Elektrik süpürgesi alırken su hazneli olanları tercih edin. Süpürgenin torbasını sık sık boşaltın, emiş kaybını önlemek için fırça ve boruları da temizleyin. Yılda en az bir kez motor bölümünü açıp toz ve pamukçukları temizleyin.

İzlemediğiniz zamanlarda televizyon, VCD/DVD gösterici, müzik seti, bilgisayar, oyun konsülleri gibi aletleri stand-by’da bırakmayın, ana düğmesinden kapatın. LCD televizyonların normal televizyondan daha az, plazmalarınsa daha çok enerji tükettiğini unutmayın. Bilgisayar alırken “Energy Star” amblemi olmasına dikkat edin.

Çöplerinizi ayırın, geri dönüşümünü sağlayın!

Bilinçsizce satın aldığımız ve tükettiğimiz her şey “çöp” olarak doğaya geri dönüyor, insan sağlığına ve ekonomiye de büyük zararlar veriyor. Belediyeler bütçelerinin üçte birini temizlik hizmetlerine ayırıyor. Bu nedenle öncelikle neye ihtiyacınız olduğunu doğru tespit ederek gereksiz çöp üretimini azaltmalı ve geri kazanılabilir sembolü ( ) bulunan ürünleri tercih etmelisiniz. Ayrıca atıkları; cam, kağıt/karton, plastik, metal, tekstil, ahşap ve organik olarak ayırdıktan sonra çöp kutularına atarak geri kazanılmalarını sağlayabilirsiniz.

TÜMÜNÜ GÖSTER HABERİN DEVAMI:   1  |   2  |   3
ETİKETLER: yeşil
http://www.yapi.com.tr/haberler/basit-onlemlerle-hem-butcenizi-hem-cevrenizi-koruyun_65396.html

Read Comment Section
İlk Yorumu Siz Yapın
Gönder

Yorumum onaylandığında e-posta ile bildir.

E-posta adresimle bültenlere abone olmak istiyorum

Haber gönderin Hemen haber gönderin

Sosyal Medyada Yapi.com.tr:

Abone Ol Yapı sektöründeki tüm gelişmelerden en önce siz haberdar olmak isterseniz e-bültenimize abone olun.
Bülten arşivine erişmek için tıklayın

REKLAM VERİN

Ajanda
TAMAMI » Bugünkü Etkinlikler BUGÜN:
Herhangi bir etkinlik mevcut değil!