Lütfen Tarayıcı Sürümünüzü Yükseltiniz.
BÖLÜM SPONSORU

Başkan Demircan 2. Euro- Arab Cities Forum Toplantısında Beyoğlu’nu Anlattı

İspanya’nın Malaga şehrinde düzenlenen “ 2. Euro – Arab Cities Forum Toplantısı”na katılan Beyoğlu Belediye Başkanı Ahmet Misbah Demircan Beyoğlu’nda son 7 yılda gerçekleştirilen değişim ve yapılan örnek uygulamaları anlattı.

yapi.com.tr
Başkan Demircan 2. Euro- Arab Cities Forum Toplantısında Beyoğlu’nu Anlattı

İspanya’nın Malaga şehrinde düzenlenen “2. Euro – Arab Cities Forum Toplantısı”na katılan Beyoğlu Belediye Başkanı Ahmet Misbah Demircan,Kültür, Kültürel Miras ve Turizm” oturumunda konuşma yaptı. Konuşmasında Beyoğlu’nda son 7 yılda gerçekleştirilen değişim ve yapılan örnek uygulamaları anlatan Demircan, özellikle Galata bölgesindeki değişimi, KUDEB uygulamalarını ve Talimhane civarında yapılan çalışmaları katılımcılarla paylaştı.

Beyoğlu 7 yılda büyük değişim geçirdi

Demircan, konuşmasında, kültürel mirasın korunmasını ve gelişimini yönlendirmek için öncelikle, doğru stratejiyi belirlemek, paydaşları ikna etmek ve projenin ortağı yapmak gerektiğini söyledi. Galata bölgesindeki değişimin tüm safhalarını adım adım örneklerle anlatan ve hazırladığı filmi katılımcılara izleten Demircan, belediyelerin şehrin gerçek sahibi olduğunu ve doğru stratejilerle kente yön verilebileceğini, başı boş ve plansız davranmanın şehrin felaketine sebep olabileceğini söyledi. Beyoğlu Belediyesi tarafından atılan stratejik adımlarla Beyoğlu’nun son 7 yılda büyük değişim geçirdiğini, bölgedeki turistik yatak sayısının 6 binden, 22 bine ve turistik işletme sayısının 800’den, 3 bine çıktığını anlatan Demircan, Beyoğlu’nda yaşanan dönüşümü paylaşmaktan mutluluk duyduğunu söyledi.  Dönüşüm projelerinde özellikle Arap ülkelerinin önemli sorunlarının bulunduğunu ifade eden Demircan, toplantıya Arap ülkelerinden katılan belediye başkanları ve belediye yetkililerine, yardım ve işbirliğine hazır olduklarını ifade etti.
 
Malaga’da 2 gün süren “2. Euro – Arap Cities Forum Toplantısı”na yaklaşık 35 ülkeden, 300 civarında belediye başkanı, başkan yardımcıları, meclis üyeleri ve belediye bürokratları katıldı.

ETİKETLER: kurum kent
http://www.yapi.com.tr/haberler/baskan-demircan-2-euro--arab-cities-forum-toplantisinda-beyoglunu-anlatti_86079.html

Read Comment Section
İlk Yorumu Siz Yapın
Gönder

Yorumum onaylandığında e-posta ile bildir.

E-posta adresimle bültenlere abone olmak istiyorum

Haber gönderin Hemen haber gönderin

Sosyal Medyada Yapi.com.tr:

Abone Ol Yapı sektöründeki tüm gelişmelerden en önce siz haberdar olmak isterseniz e-bültenimize abone olun.
Bülten arşivine erişmek için tıklayın

REKLAM VERİN

Ajanda
TAMAMI » Bugünkü Etkinlikler BUGÜN:
Herhangi bir etkinlik mevcut değil!