Lütfen Tarayıcı Sürümünüzü Yükseltiniz.
BÖLÜM SPONSORU

Başkan Topbaş UCLG Toplantısına Başkanlık Yaptı

Dünyanın dört bir yanında bulunan ve geçmiş yıllarda el ele çalışan mevkidaşları önünde çok önemli bir sorumluluk üstelendiklerini ifade eden Topbaş, ''Bunların başlıcaları teşkilatımızın hepimizin arzu ettiği şekilde bir uluslararası ortak konumuna gelmesi, yerel liderler olan bizlerin gerçekten bir araya gelebildiği, bilgi ve deneyim

ibb.gov.tr
Başkan Topbaş UCLG Toplantısına Başkanlık Yaptı

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı ve Dünya Yerel Yönetimler Birliği (UCLG) Başkanı Kadir Topbaş, UCLG Başkanlığı'nın 2010-2013 dönemi ilk resmi toplantısının açılış konuşmasını yaptı. Başkan Topbaş, çok önemli bir vazife üstlendiklerini belirterek, UCLG Dünya Sekretaryasına ev sahipliği yapan Barselona'ya ve UCLG Başkanlığı'nın ilk resmi toplantısına iştirak eden katılımcılara teşekkür etti.

Dünyanın dört bir yanında bulunan ve geçmiş yıllarda el ele çalışan mevkidaşları önünde çok önemli bir sorumluluk üstelendiklerini ifade eden Topbaş, ''Bunların başlıcaları teşkilatımızın hepimizin arzu ettiği şekilde bir uluslararası ortak konumuna gelmesi, yerel liderler olan bizlerin gerçekten bir araya gelebildiği, bilgi ve deneyim alışverişinde bulunabildiği güçlü bir teşkilat yaratılması, yerel yönetimler için önemli konuların uluslararası gündeme dahil edilebilmesidir'' dedi.

Artık UCLG teşkilatının bir üst aşamaya geçmesi gerektiğini ifade eden Topbaş şunları söyledi:

''Bugünkü toplantımızla ilgili büyük beklentilerim var. Umarım, yürekten arzuladığım 'kendi kaderini kendin tayin etme' konusunda, sizler de bana yardımcı olursunuz. Bizler, yerel yönetimler olarak, dünya üzerinde güçlü bir yerel yönetişimi sağlamak için uluslararası topluluk önünde daha proaktif bir gündem geliştirmeliyiz. Bu mesajı, 10 Şubat'ta, beni UCLG Başkanı olarak kabul edecek olan Birleşmiş Milletler Genel Sekreteri Sayın Ban Ki-Moon'a da ileteceğim. Artık yerel yönetimler kendi gündemlerini ileri sürmek istiyorlar. Uluslararası düzeyde, sesimizi daha doğrudan duyurmak istiyoruz ve bunun için gerekli her türlü mekanizmayı oluşturmaya hazırız. Buna ilaveten, kendi teşkilatımız bünyesinde çeşitliliğin korunması, büyüklüklerine ve kültürlerine bakılmaksızın, dünyadaki tüm üyelerimizin çalışmalarımıza tam katılımının sağlanması konusundaki kararlılığımı da vurgulamak istiyorum. Bu yıl yapılmasını önerdiğimiz stratejik çalışma, hepimizin olmasını istediğimiz türde bir teşkilatın şekillenmesi açısından önemli bir araç olacaktır.''

Teşkilatın işleyişi açısından da önemli değişimler geçirdiklerini belirten Başkan Topbaş, yeni bir genel sekreter görevlendireceklerini kaydetti. Başkan Topbaş Rabat'ta yapacakları UCLG Kongresini, uluslararası belediye hareketi açısından gerçek bir kutlamaya dönüştüreceklerini belirterek, UCLG üyelerine şahsına gösterdikleri güven ve kararlılıklarına da teşekkür etti.

UCLG geçici Genel Sekreteri Clarence Anthony de görevlerinin UCLG'yi ıyi bir marka haline getirmek, hem dünyadaki yerel yönetimcilerle iyi çalışmak hem de yerel yönetimlerin sesini dünyaya duyurmak olduğunu ifade etti. Anthony, UCLG başkanı Topbaş'ın çok kültürlü ve yerel gündem konularını bilen biri olduğunu belirterek, ''hep birlikte yerel yöneticilere ulaşmak ve gücümüzü birleştirmek için çalışacağız, çaba harcayacağız'' dedi.

ETİKETLER: kent
http://www.yapi.com.tr/haberler/baskan-topbas-uclg-toplantisina-baskanlik-yapti_85317.html

Read Comment Section
İlk Yorumu Siz Yapın
Gönder

Yorumum onaylandığında e-posta ile bildir.

E-posta adresimle bültenlere abone olmak istiyorum

Haber gönderin Hemen haber gönderin

Sosyal Medyada Yapi.com.tr:

Abone Ol Yapı sektöründeki tüm gelişmelerden en önce siz haberdar olmak isterseniz e-bültenimize abone olun.
Bülten arşivine erişmek için tıklayın

REKLAM VERİN

Ajanda
TAMAMI » Bugünkü Etkinlikler BUGÜN:
Herhangi bir etkinlik mevcut değil!