Lütfen Tarayıcı Sürümünüzü Yükseltiniz.
BÖLÜM SPONSORU

Başkentin Merkezinde Karmaşa!

Başkent’in merkezi Ulus, bir yandan “Tarihi Kent Merkezi Projesi” ile yenilenirken, diğer yandan da tarihi dokusuna yakışmayan görüntüler ortaya çıkıyor.

yapi.com.tr
Başkentin Merkezinde Karmaşa!

Hisarpark Caddesi üzerinden Ulus’a tepeden bakıldığında ise bu karmaşa daha net görülüyor. Hürriyet'in haberine göre, başkentlilerin en çok şikayet ettikleri Ulus’taki sorunlar ise şöyle:

Tarihi cami ne olacak?

Ulus Bentderesi’nde bulunan ve beş ay önce yanan 600 yıllık Tabakhane Camisi olduğu gibi duruyor. Çevre esnafı ve vatandaşlar, “Cami yandığıyla mı kalacak. Burası tarihi bir cami, tarihe böyle mi saygı duyuluyor” tepkisinde bulundu.

Haftalık temizlensin

Ulus’un simgelerinden Atatürk heykeli, çevresindeki Mehmetçik ve Nene Hatun heykellerinin üzeri kuş pisliğiyle doldu. Esnaf, heykelin belirli periyotlarla temizlendiğini fakat bu temizliğin günlük veya haftalık temizlenmesi gerektiğini aktardı.

Yasak mı değil mi?

Ulus’ta bulunan Atatürk heykelinin çevresinde oturmak geçtiğimiz aylarda daha önce yaşanan olumsuzluklar sebebiyle yasaklanmıştı. Yasak kapsamında bölge zincirle çevrildi, uyarı levhaları konuldu. Ancak uyarı levhalarına aldırış etmeyen vatandaşlar bir de levhaları bir araya topladı. Bu görüntü ise akıllara, ‘Oturmak yasak mı değil mi’ sorusunu getirdi.

Kale görkemine yakışmıyor

Ulus Bentderesi Caddesi üzerinde bulunan çiçekçilerin hemen yanında kaldırım üzerindeki çöp yığını istenmeyen görüntülerin oluşmasına sebep oldu. Kalenin eteğinde bulunan caddede yürüyen vatandaşlar kalenin ihtişamına çöp yığınının yakışmadığını belirtti.

Dün yapıldı, bugün bozuldu

Büyükşehir Belediyesi’nin, ‘Kale Çevresi Kentsel Tasarım Projeleri’ kapsamında yenilediği Hisarpark Caddesi 19 Şubat’ta açılmıştı. Daha dört ay önce açılan caddenin kaldırım taşları ise yerinden çıkmaya başladı. Çevrede bulunanlar bozuk kaldırımlar için “Dün yapıldı, bugün bozuldu” tepkisini gösterdi.

http://www.yapi.com.tr/haberler/baskentin-merkezinde-karmasa_109072.html

Read Comment Section
İlk Yorumu Siz Yapın
Gönder

Yorumum onaylandığında e-posta ile bildir.

E-posta adresimle bültenlere abone olmak istiyorum

Haber gönderin Hemen haber gönderin

Sosyal Medyada Yapi.com.tr:

Abone Ol Yapı sektöründeki tüm gelişmelerden en önce siz haberdar olmak isterseniz e-bültenimize abone olun.
Bülten arşivine erişmek için tıklayın

REKLAM VERİN

Ajanda
TAMAMI » Bugünkü Etkinlikler BUGÜN:
Herhangi bir etkinlik mevcut değil!