Lütfen Tarayıcı Sürümünüzü Yükseltiniz.
BÖLÜM SPONSORU

Başkent'te Bir Tarih Yeniden Canlanıyor

Ankara’nın Tunalı Hilmi Caddesi’nde kalan tek sineması olan Kavaklıdere, 2007 yılının Ağustos ayında kapılarını sessiz sedasız kapatmıştı. Sinemaseverlerin gözde mekanlarından olan Kavaklıdere, bu şekilde yok olma tehlikesiyle karşı karşıya kalmıştı. Kapandığı günden bu yana çeşitli alışveriş ve yiyecek zincirlerine direnmeye çalışan sinema

Başkent'te Bir Tarih Yeniden Canlanıyor

Ankara’nın Tunalı Hilmi Caddesi’nde kalan tek sineması olan Kavaklıdere, 2007 yılının Ağustos ayında kapılarını sessiz sedasız kapatmıştı. Sinemaseverlerin gözde mekanlarından olan Kavaklıdere, bu şekilde yok olma tehlikesiyle karşı karşıya kalmıştı. Kapandığı günden bu yana çeşitli alışveriş ve yiyecek zincirlerine direnmeye çalışan sinema sahipleri, kararlılıklarını iki yıldır sürdürüyor. Fakat eski bir altyapı sistemine sahip olan sinema, yeni işletmeci bulma konusunda çeşitli sıkıntılar yaşadı.

Direnişe destek

Kavaklıderem Derneği, AGE Şirketler Grubu, Ankara Uluslararası Film Festivali, Uçan Süpürge Kadın Filmleri Festivali,  Avrupa Gezici Filmler Festivali, üniversitelerin İletişim ve Tasarım bölümleri ve bazı sivil toplum örgütlerinin yer aldığı çeşitli gruplar, sinema sahiplerinin bu direnişine destek olmak için çeşitli girişimlerde bulunmuştu. İki yılı aşan sürede olumlu sonuç alınamaması nedeniyle, kapıların aralanması için yeni bir girişim başlatıldı.

Hafızanızı tazeleyin

Kavaklıdere Sineması’nı yeniden açmak için çeşitli girişimlerde bulunan Kavaklıderem Derneği, bu sene 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı kutlamalarını farklı bir etkinlikle yapacak. Dernek tarafından her yıl yapılan etkinlikler, bu sene Kavaklıdere Sineması’nda olacak. Mekanın kapılarını özel bir günde halka açarak, hafızaları tazelemeyi amaçlayan dernek, burada çeşitli etkinlikler düzenleyecek.

28 Ekim-10 Kasım tarihleri arasında düzenlenecek etkinlikler arasında Kültür ve Sanat Kulübü Koleksiyonu olan "Yaşasın Cumhuriyet 1923 ve Hüzün 1938" fotoğraf sergisi yer alacak ve 10 Kasım’da yapımcısı Mithat Bereket’in de söyleşisi ile katılacağı "Mustafa Kemal Bir Devrimcinin Güncesi" belgeseli gösterilecek.

Hedef kapıyı açık tutmak

Kavaklıderem Derneği, 'direnişini' farklı etkinliklerle de sürdürmeyi amaçlıyor. Derneğin, sinemanın bir daha kapanmaması, her ay film gösterimi yaparak ilginin canlı tutulması, desteği alınabilecek kurum ve kuruluşların harekete geçirilmesi gibi hedefleri de bulunuyor. Bu girişimin bir kampanyaya dönüştürülmesi için kent değerlerine ve sanata duyarlı herkesten destek bekleyen Kavaklıderem, girişimlerinin aralıksız devam edeceğinin de altını çiziyor.

Kent kültürü için çok önemli

Kavaklıderem Derneği’nden Kavaklıdere Sineması’nın yeniden hayata kazandırılması ile ilgili yapılan açıklamada şu görüşler dile getirildi:

"İçinde bulunduğumuz dönemin özel koşulları bizlere, Başkent’in kent kültürü içinde çok önemli bir yeri olan Kavaklıdere’nin kazanımlarını korumak sorumluğunu yükledi. Bu nedenle semtimizde hafızalara yer etmiş özel mekanlara sahip çıkarak, kent yaşamına yeniden katılması için bir dizi çalışma başlattık."

Şirket desteği

Sinemanın iki yıl aradan sonra bu gösterime hazırlanması için ilk destek, bu yıl kuruluşunun 35. yılını kutlayan AGE Şirketler Grubu tarafından geldi.

Uzun yıllar Ankara Uluslararası Film Festivali’nin daimi sponsorlarından olan AGE Şirketler Grubu, sanata ve kültüre verdiği desteği bir kez daha göstererek, Kavaklıdere Sineması’nın seyircisi ile yeniden buluşabilmesi ve 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı etkinliklerini gerçe karşılayabilmesi için katkıda bulundu.

http://www.yapi.com.tr/haberler/baskentte-bir-tarih-yeniden-canlaniyor_73796.html

Read Comment Section
İlk Yorumu Siz Yapın
Gönder

Yorumum onaylandığında e-posta ile bildir.

E-posta adresimle bültenlere abone olmak istiyorum

Haber gönderin Hemen haber gönderin

Sosyal Medyada Yapi.com.tr:

Abone Ol Yapı sektöründeki tüm gelişmelerden en önce siz haberdar olmak isterseniz e-bültenimize abone olun.
Bülten arşivine erişmek için tıklayın

REKLAM VERİN

Ajanda
TAMAMI » Bugünkü Etkinlikler BUGÜN:
Herhangi bir etkinlik mevcut değil!