Lütfen Tarayıcı Sürümünüzü Yükseltiniz.
BÖLÜM SPONSORU

Bayraktar'ın Satış Öncesi Stad'la İlgili Son Açıklamaları

Ali Sami Yen Stadı'nın arsasının yarın yapılacak satış ihalesi ile ilgili de değerlendirmede bulunan TOKİ Başkanı Bayraktar, stadın arsasının üçte birinde park yapılacağını, Mecidiyeköy'ün rahatlatılacağını belirterek, ''Ama olur olmaz herkes bizi eleştiriyor. Bıraksınlar çalışalım, basit politika yapılıyor'' dedi.

yapi.com.tr
Bayraktar'ın Satış Öncesi Stad'la İlgili Son Açıklamaları

Ali Sami Yen Stadı'nın arsasının yarın yapılacak satış ihalesi ile ilgili de değerlendirmede bulunan TOKİ Başkanı Bayraktar, stadın arsasının üçte birinde park yapılacağını, Mecidiyeköy'ün rahatlatılacağını belirterek, ''Ama olur olmaz herkes bizi eleştiriyor. Bıraksınlar çalışalım, basit politika yapılıyor'' dedi.

Ali Sami Yen'in arazisinin büyüklüğünün 34 dönüm olduğunu, 10 dönümden fazlasına yeşil alan, park yapılacağını hatırlatan Bayraktar, şöyle devam etti:

''İstanbul halkı bize teşekkür edecek. Mevcut hali orada bıraksak daha mı iyiydi? Orayı rahatlatacağız. Ama olur olmaz herkes, yasalara uymayanlar bile bizi eleştiriyor. Sanki imar planını yapanlar vatan haini. Bunların hepsi vatanını milletini seven insanlar. İstanbul halkı da bunu görüyor. Memleket menfaatine çalıştığımızı görüyor. Orada çıkıp ucuz politika yapıyorlar. Bıraksınlar çalışalım. Devlete, vatana hizmet etmek istiyoruz. Biz de vatan için çalışıyoruz.''

Devletin kendi yarattığı imkanlarla Seyrantepe'de Türkiye'nin en modern ve en büyük spor kompleksini yaptırdığını, bunun için 270 milyon lira harcanacağını kaydeden Bayraktar, yollar, kavşaklar ve kamulaştırma bedelleri de düşünüldüğünde buraya harcanacak paranın 400 milyon liranın üzerine çıkacağına işaret etti.

TOKİ'nin yaptığı sosyal konutlar, Roman konutları, afet konutları, yoksul konutları için kaynağa ihtiyacı olduğunu, bu nedenle kaynak geliştirme projelerine büyük önem verildiğini anlatan Bayraktar, Seyrantepe'ye harcanacak 400 milyon lira dikkate alınırsa, Ali Sami Yen'in ne kadar değerli olduğunun anlaşılabileceğini vurguladı.

Arazinin 10 dönümünden fazlasının park alanı olarak ayrılmasının dışında, yapılaşmada emsal değerinin de çok yüksek tutulmayacağını belirten TOKİ Başkanı Erdoğan Bayraktar, ''Orası pırıl pırıl olacak, önü açılacak'' dedi.

Bayraktar, yarın yapılacak ihalede uygun teklif gelmezse, hasılat paylaşımı modeline göre yeniden ihale yapılabileceğini kaydetti.
    
1 Ortak Girişim Grubu Şartname Aldı
    
Verilen bilgiye göre, Ali Sami Yen Stadının arsa ihalesine katılmak üzere şimdiye kadar bir ortak girişim grubu şartname aldı. İhaleye katılımı artırmak için imar planının iptaline karşı firmaları rahatlatmaya dönük olarak şartnamede iyileştirmeler yapıldı. İhale öncesi istenen 1 milyon liralık katılım teminatı nedeniyle, katılımcıların bugün ve yarın başvuru yapması bekleniyor.

TOKİ, İstanbul-Şişli'de bulunan 34 bin 640,43 metrekare yüzölçümlü, 1199 ada 384 parsel numaralı Ali Sami Yen Stadyumu arsasının satışı için yarın (16 Nisan) açık artırma yapacak. Arsa için 407 milyon 25 bin lira muhammen bedel belirlendi.

İhale, TOKİ'nin Bilkent'teki merkezinde bulunan konferans salonunda yapılacak. Açık artırma sonucunda en yüksek teklifi veren istekli, taşınmazı vadeli almak isterse yüzde 20'si peşin 48 ay vade ile ödeme yapabilecek. Arsa satışı, yüzde 18 KDV'den muaf olacak.

İstekliler, ihaleye ilişkin broşür, katalog, şartname, sözleşme vb. bilgi ve belgeleri TOKİ'nin Bilkent'teki merkezinden veya İstanbul-Halkalı'daki Uygulama Dairesi Başkanlığı'ndan bedelsiz olarak temin edebilecek.

Açık artırmaya katılacak olan gerçek veya tüzel kişilerden, katılım teminatı olarak toplantı öncesinde 1 milyon lira alınacak. ''Katılım Teminatı'' ve satışa ilişkin diğer ödemeler, TOKİ'nin ilgili banka hesabına yatırılacak ve katılım teminatını ödeyen her bir gerçek ve tüzel kişi için bir bayrak numarası verilecek.

TOKİ, Ali Sami Yen Stadı'nın arsasını, Fransa'nın Cannes kentinde düzenlenen ve bu yıl TOKİ ve Emlak Konut'un ilk kez katıldığı, Avrupa'nın en önemli, dünyanın sayılı emlak fuarlarından olan MIPIM'de de yabancı yatırımcıların dikkatine sunmuştu. (AA)

http://www.yapi.com.tr/haberler/bayraktarin-satis-oncesi-stadla-ilgili-son-aciklamalari_78653.html

Read Comment Section
İlk Yorumu Siz Yapın
Gönder

Yorumum onaylandığında e-posta ile bildir.

E-posta adresimle bültenlere abone olmak istiyorum

Haber gönderin Hemen haber gönderin

Sosyal Medyada Yapi.com.tr:

Abone Ol Yapı sektöründeki tüm gelişmelerden en önce siz haberdar olmak isterseniz e-bültenimize abone olun.
Bülten arşivine erişmek için tıklayın

REKLAM VERİN

Ajanda
TAMAMI » Bugünkü Etkinlikler BUGÜN:
Herhangi bir etkinlik mevcut değil!