Lütfen Tarayıcı Sürümünüzü Yükseltiniz.
BÖLÜM SPONSORU

Bechtel'e Talep Yağıyor

Dünyanın dört bir tarafından binlerce şirket Irak'ın yeniden inşasından pay almak için esas yüklenici olan ABD'li Bechtel'i mesaj yağmuruna tuttu.

Radikal
Bechtel'e Talep Yağıyor

b>Dünyanın dört bir tarafından binlerce şirket Irak'ın yeniden inşasından pay almak için esas yüklenici olan ABD'li Bechtel'i mesaj yağmuruna tuttu. Bechtel, üç haftada 20 bin mesaj aldı.

Irak'ın yeniden imarı faaliyetlerinden pay almayı hedefleyen çok sayıda ülkenin kamu ve özel sektör yetkilileri lobi faaliyetleri için Washington'ı mesken tuttu.
19. yüzyılda Kaliforniya'ya hücum eden altın arayıcıları gibi dünyanın dört bir tarafından ABD başkentine gelen binlerce şirket, II. Dünya
Savaşı sonrası Avrupa'nın inşasından beri görülen en büyük yeniden imar hamlesinden pay kapabilmek için kıyasıya rekabet ediyor. Irak pastasından pay almak isteyen işadamlarının ilk hedefi inşaat faaliyetlerinin ana yüklenicisi konumundaki Bechtel şirketi oluyor. Bechtel köprü inşası, liman onarımı ve kanalizasyon şebekesinin elden geçirilmesi gibi birçok işi taşeronlara yaptıracak.
San Francisco merkezli şirket son üç hafta içinde taşeron namzetlerinden 20 binin üzerinde elektronik posta mesajı aldı. Bechtel'in Washington'daki temsilcisi Howard Menaker, şirketin internet sitesinin taşeronluk için başvuru sürecinin açıklandığı sayfasının 71 bin kez ziyaret edildiğini söylüyor. Taşeronluk için başvuran şirketlerin çoğu Bechtel'in Bağdat'taki şantiyesini daha bu hafta kurmaya başlayacağından ve ülkenin birçok bölgesinin su ve elektrikten uzunca bir süre mahrum kalmaya devam edeceğinden habersiz olduklarından girişimlerini bir an önce sonuçlandırmak için ara vermeden çalışıyor.
Öte yandan yapılacak işler için halihazırda tahsis edilen para ihtiyaç duyulan miktarın çok altında kalıyor. Bechtel'in yaptığı ön kontratın tutarı 680 milyon dolar seviyesinde ancak ihaleleri dağıtan ABD Uluslararası Yardım Örgütü (USAID) tarafından şirkete verilecek işin tutarının 20 milyar dolara kadar çıkması bekleniyor.

Türk delegasyonu da var
Bechtel'in Washington'daki ofisi Türkiye, Bulgaristan, Romanya, Birleşik Arap Emirlikleri, Litvanya, Avustralya, Britanya ve Almanya'nın da olduğu birçok ülkenin delegasyonu tarafından ziyaret edildi. Delegasyonlar birbirlerine üstünlük sağlamak için Arapça konuşan eleman sayılarından, düşük emek maliyeti ve yüksek teknoloji gibi birçok unsuru öne çıkarıyor. Bechtel'in Irak'ta girişeceği işlerin yaklaşık yüzde 75'ini taşeronlar yapacak.

http://www.yapi.com.tr/haberler/bechtele-talep-yagiyor_4424.html

Read Comment Section
İlk Yorumu Siz Yapın
Gönder

Yorumum onaylandığında e-posta ile bildir.

E-posta adresimle bültenlere abone olmak istiyorum

Haber gönderin Hemen haber gönderin

Sosyal Medyada Yapi.com.tr:

Abone Ol Yapı sektöründeki tüm gelişmelerden en önce siz haberdar olmak isterseniz e-bültenimize abone olun.
Bülten arşivine erişmek için tıklayın

REKLAM VERİN

Ajanda
TAMAMI » Bugünkü Etkinlikler BUGÜN:
Herhangi bir etkinlik mevcut değil!