Lütfen Tarayıcı Sürümünüzü Yükseltiniz.

Belediyeden, Ormanda Turizm Projesine İzin

Manisa Büyükşehir Belediyesi, ormanlık alanın ortasındaki parseli eko turizm alanı yapmak için imar planını değiştirdi. Açılan dava sonrası alanın Manisa Büyükşehir Belediyesi Başkanı Cengiz Ergün’ün kızına ait olduğu ortaya çıktı.

yapi.com.tr
Belediyeden, Ormanda Turizm Projesine İzin

Manisa Büyükşehir Belediyesi'nin ocak ayındaki olağan meclis toplantısında, Yunusemre ilçesine bağlı Karakoca Mahallesi’ndeki ormanlık alanın ortasında bulunan 101 ada 291 parselin eko turizm alanına çevrilmesine yönelik imar planı AKP ve MHP'li meclis üyelerinin oy çokluğuyla kabul edilmişti. Tartışmalara sebep olan kararla ilgili CHP'li ve İYİ Partili meclis üyeleri ise rant elde edileceği iddiasıyla ‘ret’ oyu kullanmıştı.

Sözcü’den İlker Kılıçaslan’ın haberine göre; kabul edilen tartışmalı kararın iptali için CHP'li Büyükşehir Belediye Meclis Üyesi Bülent Mersinli konuyu yargıya taşımıştı.

Eko turizm alanı kararı için Manisa 2. İdare Mahkemesi'nde görülen davada, alanda keşif yapılması ve malik sahibi olduğu ifade edilen kişiye ihbarda bulunması için ara verildi. Mahkeme heyeti tarafından verilen ara kararda, dava sonucundan etkilenme ve hak kaybı ihtimali olan mülk sahibinin MHP'li Manisa Büyükşehir Belediye Başkanı Cengiz Ergün'ün kızı Merve Ergün'ün olduğu ortaya çıktı.

Dava öncesi ve sonrası iki farklı isim
Davayı açan Bülent Mersinli'nin avukatı olan CHP Yunusemre İlçe Başkanı Avukat Yalçın Arcak  yaptığı açıklamada, eko turizme çevrilen alanın meclis kararı öncesi ve sırasında MHP'li büyükşehir belediye başkanı Cengiz Ergün'ün kızı Merve Ergün'ün arkadaşı olduğu iddia edilen kişiye ait olduğu, ancak açtıkları dava sırasında alanın satışı acele bir şekilde yapılarak Merve Ergün'e geçtiğinin ortaya çıktığını ifade etti.

Eko turizm yapılacak olan alanın kadastral yolu olmadığını ve bu bölgeye herhangi bir tesisin yapılamayacağını dile getiren Mersinli ise şöyle konuştu: “Bu alan dört tarafı ormanla çevrili. Buraya ulaşan kadastral bir yol yok. Normalde bu tür tesis için ormanda geçiş izni verilmez. Şimdi bunlar siyasi güçleri arkalarına alarak, ‘izini nasıl olsa alırız’ düşüncesiyle böyle bir işin içerisine giriyorlar. Bize şunu gösteriyor ki, bu yerde asla eko turizm diye bir olay olmayacak. Burayı tamamen ranta çevirecekler. Hem Manisa'nın tepeden görünmesi, hem de İzmir'e yakın olması sebebiyle bu bölgeyi villalarla donatacaklar. Belki göstermelik küçük bir mesire alanı yapacaklar. Ama gerisi tamamen havuzlu villalarla dolacak. Bu bölgede Manisa tarihinin en büyük rantı var.”

“Mahkeme sonuçlanmadan çalışmalar başlamış”
Mersinli kararın iptali için açılan dava sonuçlanmadan Manisa Büyükşehir Belediyesi'nin eko turizmi olarak belirlenen alanda çalışmalara başladığı dile getirdi: “Yaptığımız incelemelerde alana ulaşım için geçici bir yol açılmış. Alt yapı çalışmalarına başlanılmış. Manisa 2. İdare Mahkemesi daha karar vermeden bu alanda çalışmaların başlaması hukuka aykırıdır.”

Haberin tamamına linkten ulaşılabilir.

http://www.yapi.com.tr/haberler/belediyeden-ormanda-turizm-projesine-izin_190747.html

Read Comment Section
İlk Yorumu Siz Yapın
Gönder

Yorumum onaylandığında e-posta ile bildir.

E-posta adresimle bültenlere abone olmak istiyorum

Haber gönderin Hemen haber gönderin

Sosyal Medyada Yapi.com.tr:

Abone Ol Yapı sektöründeki tüm gelişmelerden en önce siz haberdar olmak isterseniz e-bültenimize abone olun.
Bülten arşivine erişmek için tıklayın

REKLAM VERİN

Ajanda
TAMAMI » Bugünkü Etkinlikler BUGÜN:
Herhangi bir etkinlik mevcut değil!