Lütfen Tarayıcı Sürümünüzü Yükseltiniz.

Belediyeden Ücretsiz Bina

Belediyeler, artık sağlık, eğitim, turizm, sosyal hizmet gibi alanlardaki projelere sadece arsa değil binalarını da ‘ücretsiz’ olarak tahsis edebilecek. Torba tasarıya son dakikada verilen önergeyle eklenen düzenleme, TÜRGEV tartışmasına da neden oldu.

yapi.com.tr
Belediyeden Ücretsiz Bina

Hürriyet'ten Hacer Boyacıoğlu'nun haberine göre, tasarının görüşmelerine katılan CHP İzmir Milletvekili Rahmi Aşkın Türeli, “Bu maddeye göre TÜRGEV’in projelerine de verilebilir binalar. Ucu açık bir madde. Amaç ne, adrese teslim bir düzenleme mi yapılıyor” diye sordu. 

Ak Parti Denizli Milletvekili Mehmet Yüksel tarafından verilen önerge, 5393 sayılı Belediye Kanunu’nun 15. maddesinde tek kelimelik bir değişikliği içeriyor. Söz konusu maddede, belediyelerin sağlık, eğitim, sosyal hizmet ve turizmi geliştirecek projelere İçişleri Bakanlığının onayı ile ücretsiz veya düşük bir bedelle amacı dışında kullanılmamak kaydıyla arsa tahsis edebileceği belirtiliyor. Yüksel tarafından verilen önergeye göre ise, maddedeki arsa kelimesi “taşınmaz” olarak değiştiriliyor. Böylece belediyelerin eğitim, turizm gibi alanlarda istedikleri projelere ücretsiz bina vermesinin yolu açılıyor.

‘Amaç ne' tartışması

Önergeyle getirilmek istenen düzenleme, tasarının görüşüldüğü alt komisyonda tartışmalara neden oldu. CHP’li vekiller düzenlemenin TÜRGEV ve benzeri vakıflar için getirildiğini belirterek itiraz etti. Komisyon üyesi CHP’li Türeli de, “Bugüne kadar sadece arsa tahsisine izin verilirken, artık belediyelere de ellerindeki binaları ücretsiz olarak vermelerinin yolu açılıyor. Bu binalar TÜRGEV’e de verilebilir, başka vakıflara başka projelere de. Bir adres gözetilerek mi bu uygulama getirilmek isteniyor, bunu bilmek istiyoruz...” dedi.

Müteahhit ve TOBB üyeleri affedildi

Kapsamıyla ilgili tartışmaları süren torba tasarıya müteahhitler ve TOBB üyeleri de ekleniyor. Verilmesi planlanan önergelerle kamuya iş yapan müteahhitlere fiyat farkı verilmesi planlanırken, TOBB üyelerinin aidat borçlarında da faiz silinmesi ve borç yeniden yapılandırmasına gidiliyor. AK Parti milletvekillerince torba tasarıya eklenmesi için hazırlanan ve kamuya iş yapan müteahhitleri yakından ilgilendiren önergede, “22 Eylül 2012’den önce ihalesi yapılan ve ihale dökümanında fiyat farkı verilmesine ilişkin hüküm bulunan yapım işleri için düzenleme yapılacağı” belirtiliyor. Bir diğer önergeyle de bir milyon 300 bin TOBB üyesinin aidat borçları yeniden yapılandırılıyor.

http://www.yapi.com.tr/haberler/belediyeden-ucretsiz-bina_121226.html

Read Comment Section
İlk Yorumu Siz Yapın
Gönder

Yorumum onaylandığında e-posta ile bildir.

E-posta adresimle bültenlere abone olmak istiyorum

Haber gönderin Hemen haber gönderin

Sosyal Medyada Yapi.com.tr:

Abone Ol Yapı sektöründeki tüm gelişmelerden en önce siz haberdar olmak isterseniz e-bültenimize abone olun.
Bülten arşivine erişmek için tıklayın

REKLAM VERİN

Ajanda
TAMAMI » Bugünkü Etkinlikler BUGÜN:
Herhangi bir etkinlik mevcut değil!