Lütfen Tarayıcı Sürümünüzü Yükseltiniz.

Belediyenin Bütçesi, Vatandaşın Parası Yok

İstanbul’un riskli ilçelerinden Küçükçekmece’nin Belediye Başkanı Kemal Çebi, “Dar gelirli insanların oturduğu bir yer burası ‘Binanı yenile’ dediğinde vatandaşın gücü yetmiyor. Belediyenin bütçesi ise önlemlerin yüzde 1’ini bile yapmaya yetmez.” dedi.

yapi.com.tr
Belediyenin Bütçesi, Vatandaşın Parası Yok

17 Ağustos 1999 Marmara Depremi'nde İstanbul'da Avcılar'dan sonra en çok hasar Küçükçekmece'de görüldü. 41 bin 410 bina bulunan Küçükçekmece'de bağımsız bölüm, yani daire sayısı ise 337 bin 155.  2019 Silivri Depremi'nden sonra 48 bina “ağır hasarlı” olarak belirlendi. 27'si yıkıldı, 4 bina ise hızlı bir şekilde tahliye edildi.

Sözcü’den Özlem Güvemli’nin haberine göre; Küçükçekmece Belediye Başkanı Kemal Çebi ilçesindeki durumu şöyle değerlendirdi:

“Yerel yönetimin tek başına vereceği kararla yeterli tedbirlerin alınması mümkün ve doğru değil. Küçükçekmece Belediyesi'nin bütçesi bunların yüzde 1'ini bile yapmaya yeterli değil. İkincisi dar gelirli yurttaşların oturduğu bir yer burası. Dolayısıyla ‘Binanı yenile' dediğin zaman yenilemeye gücü yetmiyor. Maddi sorunların yanında bunun bir de donatı, okul, yeşil alan, alt yapı ve daha birçok kısmı var.

‘Binaları yapalım, imar artışı verelim, 5 katlı yere 7 kat yapalım, 7 kat yapınca da iki katını müteahhit alsın.' Bu bakış şehircilik adına sürdürülebilir değil. Kentsel dönüşümle bu işi çözebilmek için rezerv yerlerin olacak. Bu sorunu devlet, İBB ve ilçe belediyelerinin ortaklaşa çözmesi gerekiyor.”

Haberin tamamına linkten ulaşılabilir.

http://www.yapi.com.tr/haberler/belediyenin-butcesi-vatandasin-parasi-yok_182644.html

Read Comment Section
İlk Yorumu Siz Yapın
Gönder

Yorumum onaylandığında e-posta ile bildir.

E-posta adresimle bültenlere abone olmak istiyorum

Haber gönderin Hemen haber gönderin

Sosyal Medyada Yapi.com.tr:

Abone Ol Yapı sektöründeki tüm gelişmelerden en önce siz haberdar olmak isterseniz e-bültenimize abone olun.
Bülten arşivine erişmek için tıklayın

REKLAM VERİN

Ajanda
TAMAMI » Bugünkü Etkinlikler BUGÜN:
Herhangi bir etkinlik mevcut değil!