Lütfen Tarayıcı Sürümünüzü Yükseltiniz.

Belediyenin İmar Düzenlemesine Yargı ’Dur’ Dedi

Gaziantep Büyükşehir Belediyesi tarafından 5. Zırhlı Tugay’ın bulunduğu alanın imara açılması ve bu alana yönelik Medeniyetler Şehri Projesi’nin hayata geçirilmesine yönelik projeye mahkeme tarafından yürütmenin durdurulması kararı verildi.

yapi.com.tr
Belediyenin İmar Düzenlemesine Yargı ’Dur’ Dedi

TMMOB Gaziantep İl Koordinasyon Kurulu tarafından konuyla ilgili olarak yapılan yazılı açıklamada, Büyükşehir Belediyesi'nin 5. Zırhlı Tugayın bulunduğu alanın imara açılması ve bu alanda Medeniyetler Şehri Projesi'nin hayata geçirilmesine sağlayacak imar düzenlemesine gidildiği belirtildi. Açıklamada, süreçle ilgili yürütmenin durdurulması için dava sürecinin başlatıldığı vurgulandı.

Sözcü’den Ahmet Kaya’nın haberine göre; Kurul tarafından yapılan açıklamanın devamında, projenin durdurulmasına yönelik başvuruyu değerlendiren Gaziantep 2. İdare Mahkemesi'nin Yürütmenin Durdurulması kararını verdiği ifade edilerek şunlar belirtildi:

“Büyükşehir Belediyesi'nin bu projesine birçok meslek odası, STK, sendika ve şahıslar tarafından söz konusu arazinin imara açılmasının uygun olamadığı konusunda itirazlar yapıldı. Ancak, itirazlar Büyükşehir Belediyesi Meclisi tarafından reddedildi. Akabinde konu, TMMOB Gaziantep İl Koordinasyon Kurulu ve bazı STK'lar tarafından yargıya taşındı. Mahkeme, konunun sadece TMMOB ile ilgili olduğunu belirterek, diğer odaların dava talebini reddetti.”

Bilirkişi heyeti incelemesi sonucu hazırlanan raporda, 5. Zırhlı Tugay arazisinin Medeniyetler Şehri Projesi adı altında imara açılmasının, şehircilik ilkelerine, planlama esaslarına ve kamu yararına uygun olmadığı belirtildi.

Rapor doğrultusunda Gaziantep 2. İdare Mahkemesi de oy çokluğuyla yürütmenin durdurulması kararı aldı.

Haberin tamamına linkten ulaşılabilir.

http://www.yapi.com.tr/haberler/belediyenin-imar-duzenlemesine-yargi-dur-dedi_189538.html

Read Comment Section
İlk Yorumu Siz Yapın
Gönder

Yorumum onaylandığında e-posta ile bildir.

E-posta adresimle bültenlere abone olmak istiyorum

Haber gönderin Hemen haber gönderin

Sosyal Medyada Yapi.com.tr:

Abone Ol Yapı sektöründeki tüm gelişmelerden en önce siz haberdar olmak isterseniz e-bültenimize abone olun.
Bülten arşivine erişmek için tıklayın

REKLAM VERİN

Ajanda
TAMAMI » Bugünkü Etkinlikler BUGÜN:
Herhangi bir etkinlik mevcut değil!