Lütfen Tarayıcı Sürümünüzü Yükseltiniz.

Belediyenin Kaçak Bina Çelişkisi

Üsküdar Belediyesi, Acıbadem Mahallesi Muhtarlığı için verdiği tahliye kararının iptali üzerine istinafa başvurdu. Kaçak cemaat yurduna ruhsat veren belediye, onlarca yıldır kullanılan muhtarlık binasının ‘kaçak’ olduğunu iddia etti.

yapi.com.tr
Belediyenin Kaçak Bina Çelişkisi

Üsküdar Belediyesi, Acıbadem Mahallesi Muhtarlığı için verdiği tahliye kararının iptal edilmesi üzerine yeniden harekete geçti. Daha önce Muhtarlık binasına komşu Aziz Mahmut Hüdayi Vakfı’na verilen arazideki kaçak yurt inşaatına ruhsat veren Belediye, Acıbadem Mahallesi Muhtarlığı binasının da ‘kaçak’ olduğunu öne sürerek, Bölge İdare Mahkemesi’ne başvurdu. Belediye, idare mahkemesinin verdiği iptal kararının bozulmasını istedi.

BirGün’den Uğur Şahin’in haberine göre; AKP’li Üsküdar Belediyesi, geçen yıl 4 Şubat tarihinde Acıbadem Mahallesi Muhtarlığı’nın tahliyesi istedi. Ancak konu yargıya taşındı. Bunun üzerine de İstanbul 6. İdare Mahkemesi, Acıbadem Mahallesi Muhtarlığı’nı haklı buldu ve tahliyenin iptaline karar verdi.

İstanbul 6. İdare Mahkemesi’nin verdiği kararın ‘hukuksuz’ olduğunu öne süren Üsküdar Belediyesi, istinaf başvurusu yaptı. İstanbul Bölge İdare Mahkemesi’ne yapılan başvuruda, Acıbadem Mahallesi Muhtarlığı binasının ‘kaçak ve gecekondu’ niteliğinde bulunduğu öne sürülerek, kararın bozulması talep edildi.

Üsküdar Acıbadem Mahalle Muhtarı Semra Aydın’ın avukatı Onur Cingil ise istinaf başvurusunun reddedilmesini istedi.

Ev değil, kamu binası
Acıbadem Mahallesi Muhtarlığı binasının onlarca yıldır kullanılan bir kamu binası olduğunun vurgulandığı dilekçede şu ifadelere yer verildi: “Anılan yapı, müvekkilin yazlık evi değildir. Muhtarlık binaları, devletin ilgili otoriteleri tarafından inşa edilen ya da inşasına izin verilen küçük binalardan teşekkül etmektedir. Burada Muhtar Müvekkilin kamu görevini yaptığı binanın kaçak olduğu iddiası var ise bu hususta neden o zaman tebligat geri çekilmiştir? Muhtarlık binasının olduğu parkta şu an beş katlı bir bina var olmakla, bu bina ile ilgili hukuki süreç de devam etmektedir. Birçok kaçak kısmın olduğu tespit edilen bir binaya izin veren Belediye, bir kamu dairesini zorla tahliye etmek istemesi ne hukuken ne de vicdanen kabul edilebilir değildir.”

Haberin tamamına linkten ulaşılabilir.

http://www.yapi.com.tr/haberler/belediyenin-kacak-bina-celiskisi_183879.html

Read Comment Section
İlk Yorumu Siz Yapın
Gönder

Yorumum onaylandığında e-posta ile bildir.

E-posta adresimle bültenlere abone olmak istiyorum

Haber gönderin Hemen haber gönderin

Sosyal Medyada Yapi.com.tr:

Abone Ol Yapı sektöründeki tüm gelişmelerden en önce siz haberdar olmak isterseniz e-bültenimize abone olun.
Bülten arşivine erişmek için tıklayın

REKLAM VERİN

Ajanda
TAMAMI » Bugünkü Etkinlikler BUGÜN:
Herhangi bir etkinlik mevcut değil!