Lütfen Tarayıcı Sürümünüzü Yükseltiniz.

TİBAŞ Parkı’ndaki İnşaatın Ruhsatının Yürütmesi Durduruldu

Üsküdar Belediyesi’nin ‘kültür merkezi yapılacak’ dediği, ancak daha sonra Aziz Mahmut Hüdai Vakfı’na ‘bedelsiz olarak’ verdiği Acıbadem TİBAŞ Parkı’ndaki inşaatın ruhsatının yürütmesi durduruldu.

yapi.com.tr
TİBAŞ Parkı’ndaki İnşaatın Ruhsatının Yürütmesi Durduruldu

İstanbul’un Üsküdar ilçesinde Acıbadem Mahallesi’nin sakinlerinin, “tek yeşil alanımız” dedikleri TİBAŞ Parkı’ndaki inşaatın yürütmesi durduruldu.

BirGün’den Uğur Şahin’in haberine göre; Türkiye İş Bankası A.Ş. Mensupları Emekli Sandığı Vakfı (TİBAŞ), park ve bitişiğindeki araziyi, kamu yararına, park olarak kullanmak üzere Üsküdar Belediyesi’ne verdi. Ancak AKP’li Belediye, söz konusu araziyi Aziz Hüdayi Vakfı’na ‘bedelsiz’ olarak 49 yıllığına tahsis etti. Devamında da araziye yurt inşaatı yapılmaya başlandı. Bunun üzerine yurttaşlar konuyu yargıya taşıdı. 15 Mart 2017 tarihli yapı ruhsatı bunun dayanağı olan imar planı, İstanbul 5. İdare Mahkemesi'nin 21 Kasım 2018 tarihindeki kararıyla iptal edildi. Bölge sakinleri, bu aşamada inşaatın mühürlenmesini istedi, AKP’li Üsküdar Belediyesi ise yurttaşların bu talebini görmezden geldi.

Ancak bunun üzerine inşaatın bulunduğu yere ilişkin olarak imar planı değişikliği yapıldı. Değişiklikler, İBB Meclisi’nin kararı ile onandı ve yapıya ilişkin 10 Ocak’ta yapı ruhsatı oluşturuldu. Yurttaşlar, konuyu bir kez daha yargıya taşıdı. Açılan davada bilirkişilerce keşif ve inceleme de yapıldı. Bilirkişi raporunda yaşananları mevzuata uygun bulmadı.

Bilirkişi incelemesine atıf yapan İstanbul 7. İdare Mahkemesi, alandaki inşaatın yürütmesinin durdurulmasına karar verdi. Mahkeme, yapı ruhsatı ve eki olan mimari projede, İstanbul İmar Yönetmeliği hükümlerine aykırılıklar olduğunu vurguladı. Yapı ruhsatı düzenlenmeden önce uygulama imar planı plan notlarında öngörülen jeoteknik zemin etüdü raporunun düzenlenmediğinin altını çizen mahkeme, dava konusu işlemde ‘hukuka uyarlık bulunmadığı’ sonucuna vardı.

Haberin tamamına linkten ulaşılabilir.

http://www.yapi.com.tr/haberler/tibas-parkindaki-insaatin-ruhsatinin-yurutmesi-durduruldu_176890.html

Read Comment Section
İlk Yorumu Siz Yapın
Gönder

Yorumum onaylandığında e-posta ile bildir.

E-posta adresimle bültenlere abone olmak istiyorum

Haber gönderin Hemen haber gönderin

Sosyal Medyada Yapi.com.tr:

Abone Ol Yapı sektöründeki tüm gelişmelerden en önce siz haberdar olmak isterseniz e-bültenimize abone olun.
Bülten arşivine erişmek için tıklayın

REKLAM VERİN

Ajanda
TAMAMI » Bugünkü Etkinlikler BUGÜN:
Herhangi bir etkinlik mevcut değil!