Lütfen Tarayıcı Sürümünüzü Yükseltiniz.
BÖLÜM SPONSORU

Ben hâlâ Bir Romantiğim Galiba

Gama adını duymayan pek kimse yoktur sanıyorum. Hatta sadece Türkiye’de değil, başta Rusya olmak üzere, üstlendiği müteahhitlik hizmetleri ve gerçekleştirdiği inşaatlarla diğer ülkelerde de hayli tanınıyor. Gama’nın kurucu ortağı ve Yönetim Kurulu Başkanı Erol Üçer ise mütevazı ve kendini ön planda göstermek istemeyen bir isim...

Cumhuriyet Gazetesi
Ben hâlâ Bir Romantiğim Galiba

br />
Gama'nın dünyadaki ‘en’leri

Gama, Engineering News Record (ENR) 2008’e göre dünyanın en büyük 60. müteahhitlik firması, kimyasal tesis yapımında dünyanın 5. en büyük firması, kuvvet santralı yapımında dünyanın 16. büyük firması, endüstriyel tesis yapımı faaliyetlerinde dünyanın 13. büyük firması, fosil yakıtlı enerji sektörü yapım faaliyetlerinde dünyanın 4. en büyük firması.

Eğitime katkıları sürüyor

Erol Üçer’in önemli bir özelliği de eğitime ciddi bir desteğinin olması. Ankara’da korunmaya muhtaç 200 çocuğun barınması için 2 adet yurt binası yaptırmış ve Sosyal Hizmetler ve Çocuk Esirgeme Kurumu’na bağışlamış. Islah evinden çıkan ve eğitimine devam eden çocuklar için bir bina satın alıp barınmalarını sağlamış. Ayrıca, Iğdır ve Doğu bayazıt’ta toplam 250 öğrenci kapasiteli 2 adet kız öğrenci yurdu yaptırmış. Erzurum Kız Öğrenci Yurdu’nun inşaatı ise halen sürüyor. Ayrıca, İTÜ Dr. Erol Üçer Müzik İleri Araştırmalar Merkezi, Müzik Stüdyosu ve Kütüphanesi kurulmasının sponsoru.

Gama Holding’in enerji faaliyetleri

- Türkiye’nin enerjideki ilk YİD yatırımları.
- Avrupa Birliği’ndeki ilk Türk enerji yatırımcılarından biri.
- Dünya devi GE ile ortaklık.
- Yaklaşık 1.5 milyar $’lık tamamlanmış yatırım.
- Türkiye’de Birecik Barajı (%20),
- İzmit Su Temin Projesi (%72), Trakya Elektrik Santralı (%8), Lamas HES projesi (%100) ve Çakırlar HES projesi (%80), İrlanda’da Tynagh Elektrik Santralı (%40), -Fransa’da Theolia rüzgâr enerjisi üretim yatırım şirketi (%17). 4 Ürdün’de yapım aşamasında olan 1 milyar dolarlık Disi-Amman su boru hattı projesi.

Erol Üçer

1946 yılında Ankara Atatürk Lisesi’nden mezun olduktan sonra aynı yıl İstanbul Teknik Üniversitesi’ne girdi. 1951 yılında İnşaat Yüksek Mühendisi olarak mezun oldu. 1957 yılına kadar özel sektör ve kamu kuruluşlarında çeşitli mühendislik hizmetleri yaptı. 1959 yılında Kurucu Ortak olarak GAMA Yönetimi’ne katıldı. Halen Gama Holding AŞ’de Yönetim Kurulu Başkanlığı görevinde bulunmaktadır.

TÜMÜNÜ GÖSTER HABERİN DEVAMI:   1  |   2  |   3
http://www.yapi.com.tr/haberler/ben-hala-bir-romantigim-galiba_74958.html

Read Comment Section
İlk Yorumu Siz Yapın
Gönder

Yorumum onaylandığında e-posta ile bildir.

E-posta adresimle bültenlere abone olmak istiyorum

Haber gönderin Hemen haber gönderin

Sosyal Medyada Yapi.com.tr:

Abone Ol Yapı sektöründeki tüm gelişmelerden en önce siz haberdar olmak isterseniz e-bültenimize abone olun.
Bülten arşivine erişmek için tıklayın

REKLAM VERİN

Ajanda
TAMAMI » Bugünkü Etkinlikler BUGÜN:
Herhangi bir etkinlik mevcut değil!