Lütfen Tarayıcı Sürümünüzü Yükseltiniz.
BÖLÜM SPONSORU

Benden de Deprem Vergisi Aldılar

1999 depreminden sonra çıkarılan ek vergilerle ve dışarıdan gelen yardımla sağlanan 20 milyar dolara karşın, binlerce hastane ve okulun onarım beklemesi karşısında halk “Paralar nereye gitti” diye sorarken, enkazdaki fotoğrafıyla depremin sempolu olan Ömür Kınay, kendisinin de deprem vergisi verdiğini söyledi.

Gazete Vatan
Benden de Deprem Vergisi Aldılar

1999 depreminden sonra çıkarılan ek vergilerle ve dışarıdan gelen yardımla sağlanan 20 milyar dolara karşın, binlerce hastane ve okulun onarım beklemesi karşısında halk “Paralar nereye gitti” diye sorarken, enkazdaki fotoğrafıyla depremin sempolu olan Ömür Kınay, kendisinin de deprem vergisi verdiğini söyledi. İngiltere’den NTV’in yayınına katılan Kınay şu açıklamalarda bulundu:

Burs alarak özel bir üniversitede eğitimimi tamamladım, dil öğrenmek için İngiltere’ye geldim. Buraya bursla değil, kendi imkanlarımla geldim. 17 Ağustos hayatımı tamamen değiştirdi. Benim için daha zor bir hayat başladı. Büyük bir acı yaşamıştık. Annemi kaybetmiştim, sağlığımı yitirmiştim. Gençtim ve çalışmak zorundayım. Depremden sonra herkesin ailesi destek olmuştur, teyzem, anneannem ve kuzenlerim de bana çok yardım etti. Açıkçası ülkemde iş bulamadım. Burada inşallah kendimi geliştirip, döndüğümde orada iş bulabilirim. Ailem Türkiye’de, oradan kopmak istemiyorum. İngiltere’de 1 sene kalıp, geri dönmek istiyorum. Depremden sonra ben yardım görmedim. Kimsenin yardım gördüğünü de bilmiyorum. Depremzedeler için vergiler alındı. Bu vergilere ben de tabii tutuldum. Vergilerden muaf tutulmadık. İkinci evi olanlar için olabilirdi belki ama başka evimiz yoktu, o da yıkıldı. Halen yıkılan eski evimizin parasını tekrar ödüyoruz.

http://www.yapi.com.tr/haberler/benden-de-deprem-vergisi-aldilar-_71592.html

Read Comment Section
İlk Yorumu Siz Yapın
Gönder

Yorumum onaylandığında e-posta ile bildir.

E-posta adresimle bültenlere abone olmak istiyorum

Haber gönderin Hemen haber gönderin

Sosyal Medyada Yapi.com.tr:

Abone Ol Yapı sektöründeki tüm gelişmelerden en önce siz haberdar olmak isterseniz e-bültenimize abone olun.
Bülten arşivine erişmek için tıklayın

REKLAM VERİN

Ajanda
TAMAMI » Bugünkü Etkinlikler BUGÜN:
Herhangi bir etkinlik mevcut değil!