Lütfen Tarayıcı Sürümünüzü Yükseltiniz.
BÖLÜM SPONSORU

Bergama 'Dünya Mirası' Listesine Girmek İstiyor

Çok sayıda medeniyete ev sahipliği yapmış, önemli tarihi eserleri barındıran Bergama, ''UNESCO Dünya Mirası Listesi''nde yer almak istiyor.

yapi.com.tr / AA
Bergama 'Dünya Mirası' Listesine Girmek İstiyor

Fotoğraf: Kenan Çimen

Çok sayıda medeniyete ev sahipliği yapmış, önemli tarihi eserleri barındıran Bergama, ''UNESCO Dünya Mirası Listesi''nde yer almak istiyor.

Kültür ve Turizm Bakanlığı tarafından, Hatay-St. Pierre, Konya-Beyşehir-Eşrefoğlu Cami ve Şanlıurfa-Göbeklitepe Arkeolojik alanı ile birlikte, UNESCO'ya bağlı Dünya Mirasları Komitesi'ne adaylık başvurusu yapılan Bergama, 19-29 Haziran'da ''Dünya Mirası Komitesi 35. Toplantısı''ndan çıkacak sonucu heyecanla bekliyor.

Bergama Turizm Derneği Başkanı Macit Gönlügür, UNESCO Dünya Mirası listesine girmenin, ilçeye çok şey kazandıracağını, özellikle kültür turizminde UNESCO onayının kentleri bir marka haline getirdiğini söyledi.

Turistlerin büyük bölümünün, seyahat edecekleri güzergahlarını belirlerken UNESCO'nun tavsiyelerini ve listelerini dikkate aldığını ifade eden Gönlügür, şöyle konuştu:

''Özellikle kültür turizmi açısından UNESCO onaylı olmak büyük önem taşıyor. Biz Bergama halkı olarak yılda 450-500 bin turist ağırlıyoruz, bu sayıyı asla yeterli görmüyoruz çünkü sayısız esere ve değere sahibiz. UNESCO listesine girmenin, kısa süre içinde turist sayımızı iki katına çıkaracağını düşünüyorum, bilinirlik, tanınırlık artıkça da gelen sayısı her yıl artacaktır.''

Bergama'nın tek beklentisinin turist sayısının artışı olmadığını, Bergama ve çevresindeki arkeolojik eserlerin henüz yüzde 30'a yakınının çıkarılabildiğini anlatan Gönlügür, ilçenin bir cazibe merkezi haline gelmesinin, toprak altındaki eserlerin gün yüzüne çıkması sürecini hızlandıracağına da inandıklarını kaydetti.

Gönlügür, Akropol alanı yakınlarındaki Atmaca Mahallesi'nin altında 50 bin kişilik amfi tiyatro bulunduğunu, ancak yüksek maliyet nedeniyle burada kazı çalışmalarının başlatılamadığını ifade ederek, ''50 bin kişilik amfi tiyatro gün ışığıyla buluşmayı bekliyor. Bergama'nın çok önemli değerleri, büyük potansiyeli var. Burası, dünya kültür mirası listesine girmeyi çoktan hak etmiştir. Bu hakkın en yakın sürede teslim edileceğine inanıyoruz'' diye konuştu.

ETİKETLER: kent
http://www.yapi.com.tr/haberler/bergama-dunya-mirasi-listesine-girmek-istiyor_87241.html

Read Comment Section
İlk Yorumu Siz Yapın
Gönder

Yorumum onaylandığında e-posta ile bildir.

E-posta adresimle bültenlere abone olmak istiyorum

Haber gönderin Hemen haber gönderin

Sosyal Medyada Yapi.com.tr:

Abone Ol Yapı sektöründeki tüm gelişmelerden en önce siz haberdar olmak isterseniz e-bültenimize abone olun.
Bülten arşivine erişmek için tıklayın

REKLAM VERİN

Ajanda
TAMAMI » Bugünkü Etkinlikler BUGÜN:
Herhangi bir etkinlik mevcut değil!