Lütfen Tarayıcı Sürümünüzü Yükseltiniz.
BÖLÜM SPONSORU

Beşiktaş Balıkpazarı Projesi'ne Uluslararası Mimarlık Ödülü

Beşiktaş Belediyesi’nin “Balık Pazarı Projesi”, dünyanın en saygın mimarlık ödüllerinden biri olan "The International Architecture Awards 2012" (Uluslararası Mimarlık Ödülleri 2012) kapsamında ödül aldı. Beşiktaş Balık Pazarı ile birlikte 28 ülkeden 81 “ödüllü” proje, 30 Kasım’a kadar İstanbul Tasarım Bienali’nde sergilenecek.

yapi.com.tr
Beşiktaş Balıkpazarı Projesi'ne Uluslararası Mimarlık Ödülü

Tasarım ve uygulaması Mimar Gökhan Avcıoğlu ve GAD Architecture tarafından yapılan Beşiktaş Balık Pazarı Projesi, uluslararası alanda çok önemli bir ödül kazandı. Mimarlık alanında dünyanın en saygın ödül organizasyonlarından biri olan The Chicago Athenaeum: Museum of Architecture & Design / The International Architecture Awards 2012 kapsamında bu yıl ödüllendirilen projeler arasında Beşiktaş Balık Pazarı da yer aldı. Bu yıl Norveç'in başkenti Oslo'da gerçekleştirilen organizasyonda 28 ülkeden 81 proje ödüllendirildi.

Beşiktaş Balık Pazarı ve ödül kazanan diğer projeler 30 Kasım’a kadar ITU Taşkışla Sinan Holü’nde sergilenecekler. İstanbul Tasarım Bienali kapsamında açılan sergi daha sonra Avrupa'nın farklı ülkelerini ziyaret edecek.

Prestijli ve seçkin yapılara, en modern teknolojiyle yapılan binalara verilen Uluslararası Mimarlık Ödülleri, peyzaj mimari ve şehir planlama alanında dünya çapındaki şirketlerden rekor sayıda başvuru alıyor. Seçilen projeler, günlük yaşam çerçevesinin ötesine geçen yeni tasarım yaklaşımları geliştirirken, aynı zamanda çevre, sosyal yapı, yaşam kalitesi ve sürdürülebilirlik konularına da yaratıcı çözümler getiriyor.

Beşiktaş Balık Pazarı dev tasarımıyla dikkat çekiyor

Beşiktaş Balık Pazarı, esnafın ve Beşiktaş kentlilerinin talebi ve Beşiktaş Belediyesi'nin inisiyatifi ile eski pazar ve çevresini yeniden canlandırmak ve düzenlemek amacıyla tasarlandı.

Beşiktaş Balık Pazarı, sokak seviyesinde bulunan çelikten yapılmış dev tasarımıyla dikkat çekiyor. Bina içinde kolon kullanma zorunluluğunu ortadan kaldıran bu şekil sayesinde hem geniş bir alan elde edilmiş oluyor hem de bölge halkının pazarı güzelleştirme çabalarına destek sağlanıyor.

http://www.yapi.com.tr/haberler/besiktas-balikpazari-projesine-uluslararasi-mimarlik-odulu-_103153.html

Read Comment Section
İlk Yorumu Siz Yapın
Gönder

Yorumum onaylandığında e-posta ile bildir.

E-posta adresimle bültenlere abone olmak istiyorum

Haber gönderin Hemen haber gönderin

Sosyal Medyada Yapi.com.tr:

Abone Ol Yapı sektöründeki tüm gelişmelerden en önce siz haberdar olmak isterseniz e-bültenimize abone olun.
Bülten arşivine erişmek için tıklayın

REKLAM VERİN

Ajanda
TAMAMI » Bugünkü Etkinlikler BUGÜN:
Herhangi bir etkinlik mevcut değil!