Lütfen Tarayıcı Sürümünüzü Yükseltiniz.
BÖLÜM SPONSORU
İLİŞKİLİ HABERLER

Besni'de Kent Bilgi Sistemi...

Besni’ye Arkeoloji Müzesi

Adıyaman’ın Besni İlçesi’nde kurulması planlanan arkeoloji müzesi için ilk adım atıldı.

NTV-MSNBC
Besni’ye Arkeoloji Müzesi

dıyaman’ın Besni İlçesi’nde kurulması planlanan arkeoloji müzesi için ilk adım atıldı.

Adıyaman’ın Besni İlçesi’nde Arkeoloji Müzesi kurulması için İl Müdürlüğü’ne başvuru yapılırken, Belediye Başkanı İbrahim Öztürk’ün daveti üzerine ilçeye gelen İstanbul Üniversitesi Edebiyat Fakültesi Arkeoloji Bölümü Görevlisi Arkeolog Dr. Turgut Zeyrek, inceleme başlattı. Zeyrek, hiçbir karşılık beklemeden tüm bürokratik işlemleri takip edeceğini ve bilimsel destek vereceğini söyledi.

Nemrut Dağı’ndaki tarihi değerlerle turistlerin ilgi odağı haline gelen Adıyaman’da, Besni İlçesi’nde kurulması planlanan arkeoloji müzesinin ilk adımı olan inceleme çalışmalırına başlandı.

Belediye Başkanı İbrahim Öztürk’ün daveti üzerine ilçeye gelen İstanbul Üniversitesi Edebiyat Fakültesi Arkeoloji Bölümü Görevlisi Arkeolog Dr. Turgut Zeyrek, Adıyaman, Gaziantep ve İstanbul Arkeoloji Müzelerinde ön inceleme yaptı.

Dr. Turgut Zeyrek, “Besni bölgesi Adıyaman Müzesi çalışma alanı içerisinde olduğundan Adıyaman Müzesi Müdürü Arkeolog Fehmi Eraslan’la görüşmemiz oldu. Besni Arkeoloji Müzesinin kurulması konusunda görüş ve önerilerini aldığımız sayın Eraslan’a bu konuda başvurumuzu da yaptık. Bürokratik işlemlerin bitmesinin ardından fiziki çalışmalara geçilecektir” dedi.

Kültür ve tabiat değerleri bakımından zenginlik ve çeşitliliğe sahip olan Besni’de bu değerlerin korunması konusunda herkese görev düştüğünü hatırlatan Dr. Zeyrek, müze için, hiçbir karşılık beklemeden tüm bürokratik işlemleri takip edeceğini ve bilimsel destek vereceğini söyledi.

Zeyrek, “Bu anlayıştan hareketle Besni ve çevresinin tarihini, kültür dokusunu ve sivil mimari örneklerini belirlemek amacıyla sistemli bir kültür envanteri çalışmasına ihtiyaç vardır. Besni Kaymakamı Sayın Mahmut Hersanlıoğlu başkanlığında oluşturulmuş bir komisyon tarafından bu çalışmalara başlanmıştır. Sayın Kaymakamımızca görev verildiğinde bilimsel formasyonumuz çerçevesinde biz de içtenlikle yardıma hazırız” diye konuştu.

http://www.yapi.com.tr/haberler/besniye-arkeoloji-muzesi_31226.html

Read Comment Section
İlk Yorumu Siz Yapın
Gönder

Yorumum onaylandığında e-posta ile bildir.

E-posta adresimle bültenlere abone olmak istiyorum

Haber gönderin Hemen haber gönderin

Sosyal Medyada Yapi.com.tr:

Abone Ol Yapı sektöründeki tüm gelişmelerden en önce siz haberdar olmak isterseniz e-bültenimize abone olun.
Bülten arşivine erişmek için tıklayın

REKLAM VERİN

Ajanda
TAMAMI » Bugünkü Etkinlikler BUGÜN:
Herhangi bir etkinlik mevcut değil!