Lütfen Tarayıcı Sürümünüzü Yükseltiniz.

Beyşehir Gölü İmara Açılıyor

Beyşehir Belediye Başkanı Adil Bayındır, Beyşehir Gölü‘nün kenarında bulunan 188 hektarlık bölgeye plaj, marina, kamping alanı, bungalovlar ve çadır kamplı tesisler yapılacağını açıkladı.

yapi.com.tr
Beyşehir Gölü İmara Açılıyor

Beyşehir Belediye Başkanı Adil Bayındır, Türkiye‘nin en büyük tatlı su gölü durumundaki Beyşehir Gölü‘nün kenarında bulunan 188 hektarlık bölgeye plaj, marina, kamping alanı, bungalovlar ve çadır kamplı tesisler yapılacağını açıkladı.

Cumhuriyet’te yer alan habere göre; Beyşehir gölünün, Konya için “deniz niteliğinde” olduğunu söyleyen Bayındır, “Bu projeyle Konya’mızın, İç Anadolu‘nun yazlığı olacak bir yer hazırlıyoruz.” dedi.

Bayındır, bölgede yapılacak değişimi şu sözlerle açıkladı: "Bu sene plaj, karavan ve günübirlik kamping alanını çözeceğiz. Manzaraya hakim bir yerde kademeli bir biçimde bungalovlar yerleştireceğiz. Plajın arka planında, sazın içinde çakma ağaçlarla ahşap yapı kavramıyla yine bungalovlar ve kameriyeler çözeceğiz."

 

 

CNN Türk‘te “Yeşil Doğa” isimli programı hazırlayıp sunan Güven İslamoğlu da Twitter’dan yaptığı paylaşımla, karara tepki gösterdi. İslamoğlu paylaşımında Göl’ün kirlilik sorununu ve su seviyesindeki düşmeyi hatırlatarak, “Göle marina yapmak kimin fikri? Kaç kişinin yatı var? Sulak alanlar yerele bırakılmamalı. Kirlilik ve çekilme sorunu ile ilgilenmeyenler hemen turizm işine girmişler.” dedi.

Tarımsal sulamada kullanılması ve yanlış balık politikası nedeniyle Göl’ün seviyesinin 26 metreden 6 metreye kadar düştüğü haberleri basında yer almıştı.

http://www.yapi.com.tr/haberler/beysehir-golu-imara-aciliyor_179706.html

Read Comment Section
İlk Yorumu Siz Yapın
Gönder

Yorumum onaylandığında e-posta ile bildir.

E-posta adresimle bültenlere abone olmak istiyorum

Haber gönderin Hemen haber gönderin

Sosyal Medyada Yapi.com.tr:

Abone Ol Yapı sektöründeki tüm gelişmelerden en önce siz haberdar olmak isterseniz e-bültenimize abone olun.
Bülten arşivine erişmek için tıklayın

REKLAM VERİN

Ajanda
TAMAMI » Bugünkü Etkinlikler BUGÜN:
Herhangi bir etkinlik mevcut değil!