Lütfen Tarayıcı Sürümünüzü Yükseltiniz.

Marmaris’in Yeşili İmara mı Açılıyor?

Cumhurbaşkanlığı’nın yerleşim yerleriyle ilgili yeni düzenlemesinden hemen sonra Marmaris koylarını gören ormanlarda ağaç kesimi başladı; vatandaşlar suç duyurusunda bulundu.

yapi.com.tr
Marmaris’in Yeşili İmara mı Açılıyor?

Cumhurbaşkanlığı tarafından üzerinde en az 5 ev, ahır, samanlık, ambar, avlu gibi yapıların bulunduğu ormanlık alanların ‘yerleşim yeri' olarak tanımlanmasının ardından Marmaris'teki ormanlık alanlarda dikkat çeken ağaç kesimi yapıldı.

Sözcü’den Mustafa Sarıipek’in haberine göre; Balan Dağı'nda bine yakın ağacın kesildiği 7 metre genişliğindeki yol için Orman İşletme Müdürlüğü yetkilileri ‘yangınlara karşı yol genişletme ve temizlik' dedi. Fakat üzerinde kamu binaları bulunurken bile genişletme çalışmasının yapılmadığı yollarda, binaların boşaltılmasıyla birlikte aniden böyle bir çalışmanın gerçekleşmesi kuşku yarattı.

Savcılığa suç duyurusunda bulunan Çamlı Mahallesi'nden Mehmet Özkan şunları söyledi: “İşçiler ve yetkililer yol genişletme işi olduğunu söylediler. Bölgede yerleşim merkezi yok ki yolun neyi genişletiliyor? Kaldı ki yol genişliği 5 metre asfalt ile birlikte asfaltın her iki yanında da ayrıca birer metre genişlikle 7 metreye ulaşıyor. Bu alanda resmi kurumlar varken TIR'lar çok rahat gidip geliyordu. O zaman sıkıntı çekilmiyordu da şimdi mi çekiliyor?”

Boşaltılan tesislerin bulunduğu alan ile o bölgeye kadar olan 9,8 kilometrelik ulaşım boyunca Marmaris Körfezi ve arkasındaki açık deniz, Rodos Adası ve diğer yandan da Gökova Körfezi'ni izlemek mümkün. Durum böyle olunca da yıllarca yol kenarı temizliğin yapılmadığı alanda aniden yüzlerce ağacın kesilmesi soru işareti yarattı.

Haberin tamamına linkten ulaşılabilir.

http://www.yapi.com.tr/haberler/marmarisin-yesili-imara-mi-aciliyor_183795.html

Read Comment Section
İlk Yorumu Siz Yapın
Gönder

Yorumum onaylandığında e-posta ile bildir.

E-posta adresimle bültenlere abone olmak istiyorum

Haber gönderin Hemen haber gönderin

Sosyal Medyada Yapi.com.tr:

Abone Ol Yapı sektöründeki tüm gelişmelerden en önce siz haberdar olmak isterseniz e-bültenimize abone olun.
Bülten arşivine erişmek için tıklayın

REKLAM VERİN

Ajanda
TAMAMI » Bugünkü Etkinlikler BUGÜN:
Herhangi bir etkinlik mevcut değil!