Lütfen Tarayıcı Sürümünüzü Yükseltiniz.
BÖLÜM SPONSORU

Bilirkişi Tarlabaşı'nda İnsan Olup Olmadığını İnceledi

Bilirkişi Heyeti, Mimarlar Odası İstanbul Büyükşehir Şubesi'nin Sakızağacı Caddesi ve civarındaki adada gerçekleştirmek istediği öncü projenin durdurulmasına ilişkin kararının iptali istemiyle açtığı dava için Tarlabaşı'nda inceleme yaptı. Bölgede yaşayan insanların olup olmadığına baktı.

bianet.org
Bilirkişi Tarlabaşı'nda İnsan Olup Olmadığını İnceledi

Bilirkişi Heyeti, Mimarlar Odası İstanbul Büyükşehir Şubesi'nin Sakızağacı Caddesi ve civarındaki adada gerçekleştirmek istediği öncü projenin durdurulmasına ilişkin kararının iptali istemiyle açtığı dava için Tarlabaşı'nda inceleme yaptı. Bölgede yaşayan insanların olup olmadığına baktı.

Tarlabaşı Mülk Sahipleri ve Kiracıları Kalkındırma ve Sosyal Yardımlaşma Derneği sözcüsü Erdal Aybek'in verdiği bilgiye göre Çalık Grubu'nun kimse yaşamıyor dediği Sakızağacı Caddesi'nde 2900 kişi yaşıyor.

Mahalle halkının "neden bizimle konuşmuyorlar? Neden evlerimize girip bakmıyorlar" diyerek tepki gösterdiği heyet üyeleri, yarım saat sokaklarda inceleme yaptı. Ardından Beyoğlu Belediyesi'nin ek hizmet binasına giderek rapor düzenlediler.

"Mahallede kimse yaşamıyor diyorlar, biz varız ya burada"

Bilirkişi Heyeti, bu sabah saat 10.00 sularında Beyoğlu Belediyesi Yenileme Projesi kapsamında yıkılmak istenen Tarlabaşı mahallesine gelerek incelemelerde bulundu. Davaya müdahil olan mahallelerin yanı sıra avukatlar ve MMO üyelerin de eşlik ettiği ekip proje sahibi Çalık Grubu'nun "burada kimse yaşamıyor" dediği Sakızağacı Caddesi civarındaki sokakları gezdi, binalara baktı.

Teftişi izleyen iki gazeteciye fotoğraf çekmemelerini söyleyen heyet üyeleri teftiş sırasında hiçbir mahalleliyle konuşmadı. Heyet, ellerindeki planlarla sokakları karşılaştırdıktan sonra mahalleden ayrıldı.

Heyetin incelemesi sırasında alkış ve ıslıklarla tepki gösteren bir mahalle sakini bianet'e "Bizim elimizde tapumuz var, sahibi olduğumuz evlerimizi yıkacaklar. Bu zorbalık değil mi?" dedi.

Başka bir mahalleli de "Teftişe geliyorlar ama ne bizle konuşuyorlar ne de evlerimizi geziyorlar. Yalandan bakıp gidiyorlar. Sonra da evlerde kimse yaşamıyor diyorlar. biz yaşıyoruz ya burada. Bundan büyük yalan var mı" diyerek tepkisini dile getirdi.

Teftiş sırasında konuştuğumuz Tarlabaşı sakinleri "Evlerini yıktırmayacaklarını, bunun için ne gerekiyorsa yapacaklarını" söylerken, bir büfenin ve iki binanın sahibi olan bir kişi "Malları karşılığında kendisine 66 metrekarelik bir dükkan vermeyi teklif ettiklerini" anlattı. "Belediye ve Çalık Grubu gelin anlaşalım diyorlar. Böyle pazarlık olur mu?" diye sordu.

Çalık Grubu, Beyoğlu Belediyesi ile birlikte yürttüğü proje kapsamında Tarlabaşı'nın İstiklal Caddesi'ne bakan kısmından başlayarak yıkıp otel ve alış veriş merkezinin yanı sıra zeminin altına inerek otopark inşa etmek istiyor. Çalık Grubu, bu "yenilemede" tarihi dokuyu koruyacağını savunuyor. Tüm Tarlabaşı'nı kapsayan yenileme projesinin ilk bölümü olan öncü proje Sakızağacı Caddesi ve civarındaki 278 binayı kapsıyor.

http://www.yapi.com.tr/haberler/bilirkisi-tarlabasinda-insan-olup-olmadigini-inceledi_73830.html

Read Comment Section
İlk Yorumu Siz Yapın
Gönder

Yorumum onaylandığında e-posta ile bildir.

E-posta adresimle bültenlere abone olmak istiyorum

Haber gönderin Hemen haber gönderin

Sosyal Medyada Yapi.com.tr:

Abone Ol Yapı sektöründeki tüm gelişmelerden en önce siz haberdar olmak isterseniz e-bültenimize abone olun.
Bülten arşivine erişmek için tıklayın

REKLAM VERİN

Ajanda
TAMAMI » Bugünkü Etkinlikler BUGÜN:
Herhangi bir etkinlik mevcut değil!