Lütfen Tarayıcı Sürümünüzü Yükseltiniz.

Bina Tamamlama Sigortası Masaya Yatırıldı

Yeni Tüketici Kanunu’nda yer alan bina tamamlama sigortası Konut Geliştiricileri ve Yatırımcıları Derneği’nin (Konutder) ev sahipliğinde düzenlenen çalıştayda masaya yatırıldı.

yapi.com.tr
Bina Tamamlama Sigortası Masaya Yatırıldı

Çalıştay, 17 Şubat 2014 tarihinde başta Gümrük ve Ticaret Bakanlığı Tüketicinin Korunması ve Piyasa Gözetimi Genel Müdürlüğü olmak üzere Başbakanlık Hazine Müsteşarlığı, özel sigorta sektörünün temsilcileri ile Konutder üyelerinin katılımı ile gerçekleştirildi.

Milliyet'in haberine göre, çalıştayın açılışında bir konuşma yapan Konutder Yönetim Kurulu Başkanı Ömer Faruk Çelik, konut sektörünün temelinin güven esasına dayalı olduğuna vurgu yaparak, “Genelde bu sektör, problemsiz yaşayan bir sektör. En azından taaahütlerini yerine getiriyor. Projelerini zamanında veya kısa süreli gecikmelerle teslim eden bir sektör” dedi.

96 yerden görüş alındı

Yeni Tüketici Kanunu’nda yer alan bina tamamlama sigortasının sektöre ilave bir yük yaratacağını da ifade eden Çelik, “Bunu daha sektörü yormadan, sektörü sıkıntıya sokmadan sigorta şirketleriyle omuz omuza bu meseleyi çözeceğimize inanıyoruz” diye konuştu.

Gümrük ve Ticaret Bakanlığı Tüketicinin Korunması ve Piyasa Gözetimi Genel Müdür Yardımcısı Avni Dilber ise, 7 Kasım 2013 tarihinde TBMM’de kabul edilen ve 28 Mayıs 2014 tarihinde yürürlüğe girecek olan 6502 Sayılı Tüketicinin Korunması Hakkında Kanun’un 96 kurum ve kuruluşun görüşü doğrultusunda hazırlandığına işaret etti.

Yeni kanunda yer alan bina tamamlama sigortası uygulanmasıyla birlikte Türkiye’de çok yeni ve ciddi bir pazar oluşacağını kaydeden Dilber, şunları söyledi: “Bina tamamlama sigortasının konut sektörü, konut alıcısı ve sigortacılık sektörü açısından önemli bir ürün olduğunu düşünüyorum. Uygulanırsa tüketiciler çok ciddi bir sonuç elde edecekler. Her ne kadar mali bir yükü olacaksa da insanlar güvendikten sonra bunu tercih edecektir. Tabi bina tamamlama sigortasını herkes yapmayacak. Bunun istisnaları olacak. Tüketicinin ödemelerini teminat altına alamama durumu varsa bunları istisna tutacağız. Bağlı kredi ile konut alıyorsanız istisna tutulacaktır.”

http://www.yapi.com.tr/haberler/bina-tamamlama-sigortasi-masaya-yatirildi_117208.html

Read Comment Section
İlk Yorumu Siz Yapın
Gönder

Yorumum onaylandığında e-posta ile bildir.

E-posta adresimle bültenlere abone olmak istiyorum

Haber gönderin Hemen haber gönderin

Sosyal Medyada Yapi.com.tr:

Abone Ol Yapı sektöründeki tüm gelişmelerden en önce siz haberdar olmak isterseniz e-bültenimize abone olun.
Bülten arşivine erişmek için tıklayın

REKLAM VERİN

Ajanda
TAMAMI » Bugünkü Etkinlikler BUGÜN:
Herhangi bir etkinlik mevcut değil!