Lütfen Tarayıcı Sürümünüzü Yükseltiniz.

Binalarda Büyük Konuta Talep Artıyor

Uzmanlar, stüdyo ve küçük daire tiplerine olan talebin Türk aile yapısının büyük konuta olan eğilimiyle azaldığını belirtiyor.

yapi.com.tr/AA
Binalarda Büyük Konuta Talep Artıyor

REIDIN Yapı Stoku Analizi Raporu'ndan derlenen bilgiye göre, 2013 sonunda tamamlanacak olan inşaat halindeki projeler baz alınarak yapılan çalışmada konut arzının en yüksek olduğu il İstanbul olurken ilçe olarak bakıldığında Esenyurt öne çıktı.

Konut stokunun yoğunlaştığı bir diğer il olan Ankara Yenimahale'deki arz ile dikkat çekti.

İstanbul dışındaki diğer illerin konut arzları, stüdyo, 1+1 ve 2+1 daire tiplerinde İstanbul'un oransal olarak gölgesinde kalırken, 3+1 ve 4+1 daire tiplerinde kendilerini gösteriyor. Özellikle Adana’da en küçük daire tipi 3+1 olarak gözlemlenirken, Bursa’da da yine Adana’da olduğu gibi büyük daire tiplerinin öne çıkması dikkat çekiyor.  Ankara ve İzmir ise diğer illere göre daha homojen bir dağılım sergiliyor.

1+1 konutların yüzde 93'ü İstanbul'da yapılıyor

Rapora göre, tüm konut tiplerinde en çok dairenin yapıldığı il İstanbul. 1+1 konutların yüzde 93'ü İstanbul'da yapılırken, yüzde 4'ü Ankara'da, yüzde 3'ü de İzmir'de yapıldı.

Türkiye genelinde  2+1 ve 3+1 daire tiplerinde artış yaşanıyor

REIDIN Veri Uzmanı Hilal Erdoğan Şumnu, 2013  konut stoku sayıları incelendiğinde önceki yıllara göre, Türkiye genelinde geliştirilen stüdyo ve 1+1 daire tiplerinde oransal olarak azalış yaşanırken, 2+1 ve 3+1 daire tiplerinde artış yaşandığını belirtti.

Şumnu, konut talebinin yatırımdan nispeten barınmaya geçmesinin bu yöndeki arzı etkilediğini ifade ederek,  "Türk aile yapısının da görece küçük tipli konutlara eğiliminin az olduğu gerçeği göz önünde bulundurulduğunda, önümüzdeki süreçte de 2+1 ve 3+1 daire tiplerinin oransal olarak  yukarılardaki yerini koruyacak" dedi.

http://www.yapi.com.tr/haberler/binalarda-buyuk-konuta-talep-artiyor_111086.html

Read Comment Section
İlk Yorumu Siz Yapın
Gönder

Yorumum onaylandığında e-posta ile bildir.

E-posta adresimle bültenlere abone olmak istiyorum

Haber gönderin Hemen haber gönderin

Sosyal Medyada Yapi.com.tr:

Abone Ol Yapı sektöründeki tüm gelişmelerden en önce siz haberdar olmak isterseniz e-bültenimize abone olun.
Bülten arşivine erişmek için tıklayın

REKLAM VERİN

Ajanda
TAMAMI » Bugünkü Etkinlikler BUGÜN:
Herhangi bir etkinlik mevcut değil!