Lütfen Tarayıcı Sürümünüzü Yükseltiniz.
SONRAKİ HABER: Salda'da Kirlilik Alarmı

Binalarda Ses Yalıtımı ve Gürültü Yönetmeliği Resmi Gazete'de!

Yapı sektörünün uzun zamandır beklediği "Binalarda Ses Yalıtımı ve Gürültü Yönetmeliği" Çevre ve Şehircilik Bakanı Mehmet Özhaseki'nin imzası ile Resmi Gazete'ye gönderildi.

Binalarda Ses Yalıtımı ve Gürültü Yönetmeliği Resmi Gazete'de!

Uluslararası Gürültü Farkındalık Günü kapsamında, TAKDER ve İZODER işbirliği ile İstanbul’da düzenlenen “Gürültünün Hayatımıza Yansımaları” panelinde konuşan Çevre ve Şehircilik Bakanlığı Mesleki Hizmetler Genel Müdür Yardımcısı Atila Erenler, yönetmeliğin bir ay içinde çıkacağını söyledi. Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından hazırlanan “Binaların Gürültüye Karşı Korunması ve Ses Yalıtımı Yönetmeliği ile ilgili çalışmalar 2 yıl önce başlamıştı. Binalarda Ses Yalıtımı ve Gürültü Yönetmeliği Taslağını Çevre ve Şehircilik Bakanı Mehmet Özhaseki’nin imzaladığını ifade eden Atila Erenler, yönetmeliğin konut, eğitim ve sağlık yapılarını kapsadığını vurguladı. Konser salonları, sineme ve tiyatro gibi özel akustik tasarım gerektiren yapıların kapsam dışı bırakıldığını sözlerine ekleyen Erenler, yönetmeliğin geçiş sürecinin bir yıl olacağını, uygulamada özel ve kamu yapısı ayrımının yapılmayacağını belirtti.

Yönetmelik ile birlikte ilk kez “akustik proje” kavramının kullanacağına dikkat çeken Erenler, bodrum katı ve çatı arası dışında en çok dört katlı konutlar için akustik uzman tarafından akustik proje hazırlanması şartının aranmayacağını söyledi.

Bakan Özhaseki'nin imzası ile Resmi Gazete'ye gönderilen Binaların Gürültüye Karşı Korunması ve Ses Yalıtımı Yönetmeliği, buradaki sürecin ardından bir ay içinde yürürlüğe girecek. Yönetmeliğin yürürlüğe girmesi ile yeni binaların inşasında, kullanım amacı kısmen veya tamamen değiştirilmek istenen mevcut bina ve tesislerde, esaslı onarım ve tadilat projelerinde kullanım amacına, mekan özelliklerine göre öngörülen esaslar göz önüne alınacak. Projelere, diğer kanuni düzenlemeler yanında, gürültüye karşı önlem bakımından bu yönetmelikte öngörülen şartlara uygun değil ise, yapı ruhsatı verilmeyecek.

http://www.yapi.com.tr/haberler/binalarda-ses-yalitimi-ve-gurultu-yonetmeligi-resmi-gazetede_158230.html

Read Comment Section
İlk Yorumu Siz Yapın
Gönder

Yorumum onaylandığında e-posta ile bildir.

E-posta adresimle bültenlere abone olmak istiyorum

Haber gönderin Hemen haber gönderin

Sosyal Medyada Yapi.com.tr:

Abone Ol Yapı sektöründeki tüm gelişmelerden en önce siz haberdar olmak isterseniz e-bültenimize abone olun.
Bülten arşivine erişmek için tıklayın

REKLAM VERİN

Ajanda
TAMAMI » Bugünkü Etkinlikler BUGÜN:
Herhangi bir etkinlik mevcut değil!