Lütfen Tarayıcı Sürümünüzü Yükseltiniz.
BÖLÜM SPONSORU

"Binaların Akustik Yalıtımı: Çözümler ve Ürünler" Toplantısı YEM'de Gerçekleştirildi

Yüksek kalitede yaşam alanları oluşturabilmek amacıyla inşaat sektörüne hızlı ve yenilikçi çözümler sunan DKM İnşaat öncülüğünde, bu akşam (20 Mart 2012) Yapı-Endüstri Merkezi'nde (YEM) "Binaların Akustik Yalıtımı: Çözümler ve Ürünler" başlıklı bir seminer gerçekleştirildi.

yapi.com.tr
"Binaların Akustik Yalıtımı: Çözümler ve Ürünler" Toplantısı YEM'de Gerçekleştirildi

Yüksek kalitede yaşam alanları oluşturabilmek amacıyla inşaat sektörüne hızlı ve yenilikçi çözümler sunan DKM İnşaat öncülüğünde, bu akşam (20 Mart 2012) Yapı-Endüstri Merkezi'nde (YEM) "Binaların Akustik Yalıtımı: Çözümler ve Ürünler" başlıklı bir seminer gerçekleştirildi.

Seminerin ilk konuşmacısı ve aynı zamanda DKM İnşaat’ın Genel Müdürü Volkan Dikmen, şirketin 2003 senesinde kurulduğunu, o günden bu güne de ses yalıtımı konusunda çalıştıklarını belirtti. DKM İnşaat’ın yurt dışından pek çok firma ile işbirliği içerisinde olduğuna dikkat çeken Dikmen, bu firmalardan birinin de İtalyan firması Index olduğunu aktardı.

Akustik ve ses yalıtımı konularında Index ile birlikte çalıştıklarını anlatan Dikmen, Türkiye’de binalarda konfor ve kalite ihtiyacının arttığını, bu anlamda önemli bir yol kat edildiğini de sözlerine ekledi.



Dikmen’den sonra “Türkiye’de Akustik Tasarımın Gelişimi ve Gürültü Kontrolü” başlıklı bir sunum gerçekleştiren Prof. Dr. Yıldız Sey, uzunca bir zamandır mimari akustik konusu üzerine çalıştığını bu bağlamda ‘mimari’ akustik üzerine konuşmasını gerçekleştireceğini vurguladı.

Akustik, “sesin içinde yayıldığı alanların akustik konforu sağlamak üzere düzenlemesidir” diyen Sey, akustik konforun işitilmek istenen sesleri rahat ve net işitilmesi, işitilmek istenmeyenlerin ise engellenmesi olduğunu belirtti. Daha sonra gürültü konforu hakkında da bilgi veren Sey, sunumuna akustiğin tarihçesini detaylandırarak devam etti. Sey, mimari akustik alanındaki olumlu ve olumsuz özellikleri aktararak sunumunu tamamladı.



Index İhracat Müdürü Roberto Caporali de, Index hakkında bir konuşma gerçekleştirdi. Firmanın sadece akustik konusunda malzeme üretmediğini vurgulayan Caporali, daha pek çok alanda sektöre ürün sunduklarına değindi. Caporali, 1978 senesinde kurulan Index firmasının bitüm ve polimer ürünler üreten, ısı ve akustik ses yalıtımı üzerine ürünler üreten, sıvı ürünler primer ve likit membran üreten ve beton bazlı ürünler ile seramik, mermer ve doğaltaşlar için su geçirmez ürünler üreten departmanlarının var olduğunu ve bu bağlamda toplam 5 birime sahip olduklarını anlattı. DKM İnşaat aracılığıyla 2009 senesinden bu yana Türk yapı sektöründe ürünlerinin var olduğunu ifade eden Caporali, akustik alanındaki önemli ürünleri hakkında kısa bilgi vererek sözü Index Teknik Müdürü Carlo Palombi ’ye bıraktı.



Binalar ve çevrelerindeki gürültüleri sınıflandırarak sözlerine başlayan Palombi, havada yayılan gürültülerin, ayak seslerinin ve bina içindeki tesisatın çıkardığı gürültünün bu kapsamda yer aldığını; bir de ayrı bir başlık olarak değerlendirilmesi gereken darbe gürültülerinin mevcut olduğunu anlattı. Bu kapsamda gürültünün nasıl dağıldığını da detaylandıran Palombi, İtalya’da mevcut mevzuattan ve bu mevzuatın getirdiği yükümlülüklerden bahsetti.

İtalya’da mimari akustik anlamında mevzuata uygunluğun sağlanmaması durumunda gayrimenkulün değerinin yüzde 40 oranında düşebileceğine de vurgu yapan Palombi, “Doğru yalıtım için doğru tasarım yapmak gerekiyor. Mucize materyaller yok elimizde, sadece doğru biçimde tasarlanan ve uygulanan projeler var” dedi.



Konuşmasının devamında Palombi, ses yalıtımına yönelik teknik çözümler hakkında detaylı bilgi vererek zemin yalıtımı konusunda “FONOSTOPDUO” ürününden bahsetti ve bu ürünün diğer ürünlerle birlikte bir sistem olarak kurgulanması gerektiğini belitti. Sistemin kullanımına dair örnekler de paylaşan Palombi, daha sonra duvar yalıtımı konusunda etkin bir ses yalıtım ürünü olan “TOSILENTDUO” hakkında da bilgi vererek sunumunu tamamladı.

http://www.yapi.com.tr/haberler/binalarin-akustik-yalitimi-cozumler-ve-urunler-toplantisi-yemde-gerceklestirildi_91225.html

Read Comment Section
İlk Yorumu Siz Yapın
Gönder

Yorumum onaylandığında e-posta ile bildir.

E-posta adresimle bültenlere abone olmak istiyorum

Haber gönderin Hemen haber gönderin

Sosyal Medyada Yapi.com.tr:

Abone Ol Yapı sektöründeki tüm gelişmelerden en önce siz haberdar olmak isterseniz e-bültenimize abone olun.
Bülten arşivine erişmek için tıklayın

REKLAM VERİN

Ajanda
TAMAMI » Bugünkü Etkinlikler BUGÜN:
Herhangi bir etkinlik mevcut değil!