Lütfen Tarayıcı Sürümünüzü Yükseltiniz.
BÖLÜM SPONSORU

Panetti İzolasyon Sistemleri Yapılarda Ses Problemini Çözdü

Yüzde yüz yerli sermayesi olan ve “Minimum Kalınlıkta, Maksimum Yalıtım” sloganı ile inşaat sektöründe adından sıkça söz ettiren Panetti Yalıtım ürünleri, katlar arası ve bitişik hacimler arası ses yalıtımında bir adım önde olduğunu yaptırmış olduğu testler ile de ispatladı.

yapi.com.tr
Panetti İzolasyon Sistemleri Yapılarda Ses Problemini Çözdü

Yüzde yüz yerli sermayesi olan ve “Minimum Kalınlıkta, Maksimum Yalıtım” sloganı ile inşaat sektöründe adından sıkça söz ettiren Panetti Yalıtım ürünleri, katlar arası ve bitişik hacimler arası ses yalıtımında bir adım önde olduğunu yaptırmış olduğu testler ile de ispatladı. AIRO tarafında yapılan ‘Impact Noise’ ve İstanbul Teknik Üniversitesi tarafından yapılan ‘Sound Transmissino Class’ rapor sonuçları ses yalıtımında Panetti İzolasyon Sistemlerini en iddialı sınıfa çıkarmış oldu.

Isı ve Ses Yalıtımını aynı anda yapan Panetti ürünlerinin Impact Noise (Darbe Sesi) testleri, İngiltere’de bulunan Acoustical Investigation & Research Organisation Ltd. (AIRO) tarafından yapıldı. şap altı ve parke altı uygulamaları olmak üzere iki farklı kategoride gerçekleştirilen test sonuçlarına göre Panetti İzolasyon Sistemleri ürünleri, parke altı uygulamalarında 18 dbA ve şap altı uygulamalarında da 22 dbA ‘topuk sesi’ diye de adlandırılan ‘darbe sesini’ azaltmaktadır. Ülkemizde bulunan test ve belgelendirme kuruluşlarında yapılamayan Impact Noise test sonuçları; AIRO’nun UKAS üyesi olması sebebi ile tüm Avrupa ülkelerinde de kabul ediliyor.

‘Hava doğuşumlu ses’ olarak adlandırılan; konuşma sesi, radyo sesi ve televizyon sesi gibi gürültülerin bir hacimden diğer bir hacime geçişinin kesilmesi olarak adlandırılan ‘Sound Transmission Class’ testleri de İstanbul Teknik Üniversitesi Makine Fakültesinde gerçekleştirildi.

İTÜ tarafından yapılan incelemeler sonucunda Panetti İzolasyon Sistemleri ürünlerinin 31 – 38 dbA hava doğuşumlu ses kestiği belgelenmiş oldu.

İki farklı kuruluştan alınan neticeler sonucunda Panetti ürünleri şap altı, parke altı, halı altı, sıva altı, alçı panel altı, alçı panel arası gibi birçok detayda yüksek ses kesme değerleri ile rakiplerinin bir adım önüne geçmiş durumda.

Ses kesme özelliğinin yanında 0,042 W/m.K lik ısı iletkenlik katsayısı ile de Panetti, ses ve ısı yalıtımı düşünülen her detayda kolaylık uygulanıyor.

http://www.yapi.com.tr/haberler/panetti-izolasyon-sistemleri-yapilarda-ses-problemini-cozdu_102705.html

Read Comment Section
İlk Yorumu Siz Yapın
Gönder

Yorumum onaylandığında e-posta ile bildir.

E-posta adresimle bültenlere abone olmak istiyorum

Haber gönderin Hemen haber gönderin

Sosyal Medyada Yapi.com.tr:

Abone Ol Yapı sektöründeki tüm gelişmelerden en önce siz haberdar olmak isterseniz e-bültenimize abone olun.
Bülten arşivine erişmek için tıklayın

REKLAM VERİN

Ajanda
TAMAMI » Bugünkü Etkinlikler BUGÜN:
Herhangi bir etkinlik mevcut değil!