Lütfen Tarayıcı Sürümünüzü Yükseltiniz.

Bir Tedirgin Bekleyiş de Eğrikapı'da

Ayvansaray Eğrikapı'da Fatih Belediyesi, 30 hanenin tahliyesi için evlere tebligatlar gönderdi. Evlerin 'sur diplerinin yeşil alana çevrilmesi' projesi kapsamında yıkımı öngörülüyor. Mahalle sakinleri tedirgin.

yapi.com.tr
Bir Tedirgin Bekleyiş de Eğrikapı'da

Ayvansaray Eğrikapı'daki 30 haneye Fatih Belediyesi tarafından gönderilen tebligatlar mahalle sakinlerini endişelendirdi. Evlerin 15 gün içinde boşaltılmasını isteyen tebligatlarda “imar planında park üzerinde kalan gecekonduların tahliyesi ve tasfiyesi” yapılacağı belirtildi. Yapılan tebligatlar üzerine Fatih Belediyesi önünde dün biraraya gelen mahalle sakinleri ve demokratik kitle örgütleri bir basın açıklaması yaptı. BirGün Gazetesi'nden Olgu Kundakçı'nın haberine göre açıklamada, “Biz Ayvansaray Eğrikapı sakinleri son birkaç yıldır Fatih Belediyesi tarafından evlerimizi boşaltıp mahallemizi terk etmemiz konusunda ciddi şekilde tehdit ediliyoruz. Biz işgalci değiliz, yıllardır belediyenin bizi buranın halkı olarak kabul edip sunduğu hizmetlerin bedelinin ödemesini düzenli olarak yapıyoruz. Eğrikapı'da bizi göndermekle tehdit ettiğiniz hiçbir düzenlemeyi kabul etmiyoruz” denildi.

Park projesi evsiz bırakacak

Eğrikapı'da yaşayan semt sakinlerinin en eskisi 60 senedir mahallede yaşıyor, kimisinin tapu tahsis belgesi var. Arazi İstanbul Büyükşehir Belediyesi, Fatih Belediyesi, Maliye ile birlikte Vakıflar Genel Müdürlüğü'nün  mülkiyetinde. 1/1000 ölçekli koruma amaçlı uygulama imar planına göre bölge yeşil alanda kalıyor. İstanbul Büyükşehir Belediyesi ile Fatih Belediyesi'nin ortaklaşa yürüttüğü “sur diplerinin yeşil alana çevrilmesi projesi” kapsamında bölgedeki evlerin yıkımı planlanıyor.

Mahalle sakinlerinden Ayhan Söğüt, Fatih Belediyesi tarafından kendilerine gönderilen tebligatların ilk 2012'de gönderildiğini, belediyeye itirazları üzerine mahalle sakinlerine ecrimisil kararı çıkarıldığını ve böylece borçlandırıldıklarını anlatıyor. Söğüt, “12 bin TL ile 32 bin TL arasında ödememiz gereken işgaliye parası var. Ancak mahallede bu parayı ödeyebilecek kimse yok. O dönem Kartal'da TOKİ konutlarına bizi yerleştirmek istediler. Ancak 90 bin TL'yi yıllarca ödemek için borçlanacaktık. Sözleşmeleri imzalamadık. Seçimler öncesi evleriniz yıkılmayacak, endişelenmeyin, dediler. Seçimlerden sonra gönderdikleri tebligatlarla darbe vurdular” diyor. Sultan Tepe ise 68 yaşında, “Evimiz yıkılırsa bu saatten sonra gidecek hiçbir yerimiz yok” diye tepki gösteriyor.

http://www.yapi.com.tr/haberler/bir-tedirgin-bekleyis-de-egrikapida_122388.html

Read Comment Section
İlk Yorumu Siz Yapın
Gönder

Yorumum onaylandığında e-posta ile bildir.

E-posta adresimle bültenlere abone olmak istiyorum

Haber gönderin Hemen haber gönderin

Sosyal Medyada Yapi.com.tr:

Abone Ol Yapı sektöründeki tüm gelişmelerden en önce siz haberdar olmak isterseniz e-bültenimize abone olun.
Bülten arşivine erişmek için tıklayın

REKLAM VERİN

Ajanda
TAMAMI » Bugünkü Etkinlikler BUGÜN:
Herhangi bir etkinlik mevcut değil!