Lütfen Tarayıcı Sürümünüzü Yükseltiniz.

Bitmeyen Projenin Değiştirilmesine Tepki

Defalarca ertelenen Bursa-Ankara hızlı tren projesinin ‘Yüksek Standartlı Yolcu ve Yük Treni’ne evrilmesi tartışmalara neden oldu.

yapi.com.tr
Bitmeyen Projenin Değiştirilmesine Tepki

TBMM bütçe görüşmelerinde 2016 yılında hizmete gireceği söylenen Bursa-Ankara YHT projesi sözü verilen tarihte tamamlanmadı. 2018 seçimlerine giden süreçte AKP tarafından 2020’de bitirileceği kaydedilen proje 2022 yılında da sona ermedi. Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu 3 gün önce Bursa’ya yaptığı ziyarette, proje için yeni tarih vererek 2024’ü işaret etti.

BirGün’den Osman Çaklı’nın haberine göre; CHP Bursa İl Örgütü, yıllardır yarım bırakılan, ertelenen demiryolu inşaatı için projenin geçtiği Geçit mevkinde bir araya geldi ve Yüksek Hızlı Tren adıyla başlayıp Yüksek Standartlı Yolcu ve Yük Treni’ne evrilen inşaat hakkında basın açıklaması düzenledi. Açıklamayı CHP Bursa İl Başkanı İsmet Karaca okudu.

Karaca, 23 Aralık 2021’de Ulaştırma Bakanı Binali Yıldırım’ın “Bursa hızlı trene kavuşuyor” sözlerini hatırlatarak, Binali Yıldırım’ın farklı tarihlerde benzer sözleri söylediğini vurguladı: "Yüzde 60 oranında projenin bittiğini söylediler. Bursa-Osmaneli arasındaki 105 kilometre yolu 10 yılda yapamadılar. Temel atıldığında Bursa’nın demiryolu hasreti 59 yıldı. Bunu düşüreceklerdi şimdi 69 yıl oldu. Bu projeyi biz bitireceğiz."

Haberin tamamına linkten ulaşılabilir.

http://www.yapi.com.tr/haberler/bitmeyen-projenin-degistirilmesine-tepki_189307.html

Read Comment Section
İlk Yorumu Siz Yapın
Gönder

Yorumum onaylandığında e-posta ile bildir.

E-posta adresimle bültenlere abone olmak istiyorum

Haber gönderin Hemen haber gönderin

Sosyal Medyada Yapi.com.tr:

Abone Ol Yapı sektöründeki tüm gelişmelerden en önce siz haberdar olmak isterseniz e-bültenimize abone olun.
Bülten arşivine erişmek için tıklayın

REKLAM VERİN

Ajanda
TAMAMI » Bugünkü Etkinlikler BUGÜN:
Herhangi bir etkinlik mevcut değil!