Lütfen Tarayıcı Sürümünüzü Yükseltiniz.
BÖLÜM SPONSORU

"Biz de Fiyat Yüksek Diyorduk"

Başkent Doğalgaz ihalesine en yüksek teklifi veren Torunlar Gıda'nın patronu Mehmet Torun "Biz de fiyat yüksek diyorduk" diye konuştu.

yapi.com.tr
"Biz de Fiyat Yüksek Diyorduk"

Başkent Doğalgaz ihalesinde 1.1 milyar dolarla en yüksek teklifi veren Torunlar Gıda Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Torun, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın fiyatın düşük kaldığı açıklamasının ardından ilk kez konuştu. Radikal Gazetesi’nin sorularını yanıtlayan Torun, “Başbakanımızın takdiri” dedi. Hacer Boyacıoğlu'nun haberine göre, şu anda değerlendirme sürecinin bitmesini beklediklerini ve değerlendirme bitene kadar bir yorumda bulunmayacağını belirten Torun, “Ancak daha önce ihalesi iptal edilen enerji dağıtım işleri var. Sonradan bu ihalelerde fiyat daha da düştü. Biz hatta yüksek bir fiyat diye düşünüyorduk” dedi.

Fiyat daha düşebilir

Erdoğan, geçen günlerde otoyol-köprü ile Başkent Doğalgaz ihalelerinin düşük fiyat nedeniyle iptal edilebileceğini söylemişti. Erdoğan’ın açıklamalarıyla ilgili olarak “Başbakanımızın takdiridir” diyen Torun, ihalenin iptal olması durumunda yeni ihaleye katılıp katılmayacağı sorusunu da yanıtladı. Torun, “Gelin ata binmiş, ya nasip demiş. Gerçekleşince bazı olasılıklar düşünülür. Varsayım üzerine konuşmanın anlamı yok” dedi. Torun sözlerine, “Ancak araştırın. Daha önce ihalesi iptal olan enerji dağıtım ihaleleri var. Sonradan bunlar yapıldığında fiyat daha da düştü. Biz hatta yüksek fiyat diye düşünüyorduk” diye konuştu.

İptal sinyali hisseleri sarstı

Başbakan Erdoğan’ın ihalelerinin iptal edilebileceğini söylemesi borsayı da etkiledi. Köprü ve otoyol ihalesine en yüksek teklifi veren konsorsiyomdaki Yıldız Holding şirketlerinden Gözde Girişim’in hisseleri açılışta yüzde 10’a yakın düşerek 3.82 liraya, Ülker Bisküvi’nin hisseleri de yüzde 4,3 düşerek 9.90 liraya geriledi. Koç Holding’in hisseleri ise açılışta yüzde 3,6’lık düşüşle 9.12 lirayı gördü. İhalede en iyi teklifi 5.72 milyar dolar ile Koç Holding-Malezyalı UEM Group Berhad-Yıldız Holding şirketlerinden Gözde Girişim ortak girişim grubu verirken bu özelleştirme tarihinin en büyük ikinci teklifi olmuştu.

http://www.yapi.com.tr/haberler/biz-de-fiyat-yuksek-diyorduk_104253.html

Read Comment Section
İlk Yorumu Siz Yapın
Gönder

Yorumum onaylandığında e-posta ile bildir.

E-posta adresimle bültenlere abone olmak istiyorum

Haber gönderin Hemen haber gönderin

Sosyal Medyada Yapi.com.tr:

Abone Ol Yapı sektöründeki tüm gelişmelerden en önce siz haberdar olmak isterseniz e-bültenimize abone olun.
Bülten arşivine erişmek için tıklayın

REKLAM VERİN

Ajanda
TAMAMI » Bugünkü Etkinlikler BUGÜN:
Herhangi bir etkinlik mevcut değil!