Lütfen Tarayıcı Sürümünüzü Yükseltiniz.

“Biz Doğayı Korudukça Doğa da Bizi Korur”

1972 yılında İsveç’in Stockholm kentinde düzenlenen Birleşmiş Milletler Çevre Konferansı’ndan bu yana 5 Haziran tüm dünyada “Çevre Günü” olarak kutlanmaktadır. Bu kapsamda Ocak 2019'dan bu yana çevreye dair öne çıkan haberleri sizler için bir araya getirdik.

yapi.com.tr
“Biz Doğayı Korudukça Doğa da Bizi Korur”

İnsanın, bugünkü ve gelecek nesiller için çevreyi korumaya ve geliştirmeye yönelik büyük sorumluluğunun vurgulandığı Dünya Çevre Günü’nün amacı, insanlarda çevre bilincini oluşturarak, küresel farkındalık oluşturmaktır. Bu farkındalığı oluşturmak elbette bir günde elde edilecek bir durum değildir. Hatta son zamanlarda ülkemizde ve dünyada gördüğümüz çevre olaylarına bakacak olursak… Yetkili bazı kaynaklar dünyanın sonunun yaklaştığını kanıtlar nitelikte haberler servis ederken, bunlar adına önlem almak bir yana, daha hızlı nasıl sonunu getirebilirizin sanki yanıtını veren haberlerle de ne yazık ki karşılaşıyoruz.  
2019 yılı başından bu yana, sizler tarafından en çok paylaşılan ve tepki gösterilen doğa, çevre olayları haberleri; nükleer santraller JES, RES, HES’ler, sit alanlarının tahribatı, uyulmayan ÇED raporları, kömürlü termik santraller, kirlenen hava, sera gazı emisyonları, karbon ayak izleri, doldurulan göller, denizler, taş ocakları, madenler, kaybolmayan plastik atıklar, eriyen kutuplar, yok olan canlı türleri ile tüm dünyaya yayılan bir çocuğun başlattığı iklim eylemleri, kurtulan Gediz Deltası, iptal edilen santral projeleri, halkın doğayı savunması, yenilenebilir enerji kaynakları, artan bisiklet kullanımı, elektrikli araçlar konularını içeriyor.

Dünyamızın doğal kaynakları için geri dönüşü olmayan kritik eşiğe yaklaşmakta olduğunu da düşünürsek, sağlıklı bir gelecek için hem bireysel hem toplumsal yaşamımızda önlemler almak çok fazla önem taşımaktadır. Her birey kendi sorumluluğunda hem çevreyi korumak, hem de gelecek kuşakların haklarını güvence altına almak durumundadır.

Dileriz ki 5 Haziran günü kutlanan Dünya Çevre Günü, yılın her günü kutlanıyormuş bilinciyle devam eder ve gri renk yerine yeşili, maviyi daha fazla görürüz.

Haber dosyasına ulaşmak için tıklayın.

http://www.yapi.com.tr/haberler/biz-dogayi-korudukca-doga-da-bizi-korur_173038.html

Read Comment Section
İlk Yorumu Siz Yapın
Gönder

Yorumum onaylandığında e-posta ile bildir.

E-posta adresimle bültenlere abone olmak istiyorum

Haber gönderin Hemen haber gönderin

Sosyal Medyada Yapi.com.tr:

Abone Ol Yapı sektöründeki tüm gelişmelerden en önce siz haberdar olmak isterseniz e-bültenimize abone olun.
Bülten arşivine erişmek için tıklayın

REKLAM VERİN

Ajanda
TAMAMI » Bugünkü Etkinlikler BUGÜN:
Herhangi bir etkinlik mevcut değil!