Lütfen Tarayıcı Sürümünüzü Yükseltiniz.

Bodrum Köylüleri RES’lere Karşı 4. Kez Dava Kazandı

Muğla'nın Bodrum ilçesinde yörelerine kurulmak istenen RES'lere karşı dava açan 7 köyün vatandaşları 4. Kez davayı kazandı.

yapi.com.tr
Bodrum Köylüleri RES’lere Karşı 4. Kez Dava Kazandı

Muğla'nın Bodrum ilçesinde bir şirketin 7 köyün tepelerine RES kurmak için Çevre ve Şehircilik Bakanlığı'ndan aldığı ÇED Gerekli Değildir raporu köylülerin İdare Mahkemesi'nde açtığı davada 4. kez reddedildi.

Sözcü’den Yaşar Anter’in haberine göre; şirketin daha öncede Muğla Valiliği'nden aldığı 2 ayrı ÇED Gerekli Değildir raporunun, açılan iki davada da reddedildiğini ve 4. kez davayı kazandıklarını belirten köylülerin avukatı Remzi Kazmaz, “Kesinlikle RES’lere karşı değiliz, yapılacak yerlere karşıyız. Burada amaç RES değil deniz manzaraları lüks villalar ve rezidanslar yapmak, buna engel olmaya çalışıyoruz, köylerimizin dağlarını betona teslim etmeyeceğiz. RES şirketlerine sesleniyoruz, artık adrese teslim projelerinize güvenerek Bodrum'da yatırım yapma Bodrum’u betonlaştırma Bodrum’u yağmalama sedanızdan vazgeçin.” dedi.

Kazmaz, Bodrum'un çam ormanları ve zeytin tarlaları ile kaplı  Güvercinlik, Çamlık, Pınarlıbelen, Mazı, Kumköy, Yalıçiftlik ve Kızılağaç köylerinin tepelerindeki ormanlık alanlarda 2014 yılından bu yana kurulmak istenen RES'lerle ilgili mücadele başlatan köylülerin 4. kez ÇED davasını kazandığını açıkladı.

“4. kez kazandık umarım bu kez dururlar”
Konu ile ilgili açıklama yapan Avukat Remzi Kazmaz “Çevre zaferini 4. kez kazandık. Şirket doğaya, ormanlara ve köylüye vereceği zararların görülmemesi için ÇED gerekli değildir raporunu ısrarla almak istiyor. Biz de 4. kez bunu durdurduk. Bodrum'dan elde edilecek enerji çok az olup bu nedenle Bodrum'un ve doğanın siluetini bozmaya gerek yoktur. Çünkü Bodrum dünyaca bilinen, tarihi kültür varlığı yoğun olan antik bir kenttir. Ama yeşil sermayenin bütün bunlarla ilgisi yoktur. Onu ilgilendiren sadece ranttır.” diye konuştu.

“Şeytanın aklına gelmeyecek yollara başvurdular”
Kazmaz köylülerle birlikte yaptığı açıklamada 8 yıldır verdikleri mücadelede şirket yöneticilerinin Bodrum'un en güzel mahallerindeki denize nazır orman alanları üzerinde tam 8 yıldır RES kuracağım diye şeytanın bile aklına gelmeyecek yollara başvurduğunu belirterek “Haliyle yaşam alanlarını korumaya kararlı köylülerin barikatı ile karşılaşan şirket şaşırdı. Böyle bir tepki beklemiyordu. Davalarımızı açtık ve kazandık. Ama şirketin bu güzel yerleri RES yapacağım diye kamulaştırma yoluyla ele geçirmek üzere ÇED raporu üzerinde birtakım düzenlemeler yaparak köylünün ve mahkemenin gözünü boyamaya çalıştı, yine olmadı. Zaten inandırıcılığı olmayan ÇED raporuna karşı tek bir soru sorduk. 8 tribün RES'ten elde edeceğiniz enerjinin Bodruma ne faydası olabilir, üretilecek enerji sadece iki büyük otelin işletilmesine yeter. Bu kadar enerji için ayrılan alan 448 hektar.” diye konuştu.

Haberin tamamına linkten ulaşılabilir.

http://www.yapi.com.tr/haberler/bodrum-koyluleri-reslere-karsi-4-kez-dava-kazandi_190201.html

Read Comment Section
İlk Yorumu Siz Yapın
Gönder

Yorumum onaylandığında e-posta ile bildir.

E-posta adresimle bültenlere abone olmak istiyorum

Haber gönderin Hemen haber gönderin

Sosyal Medyada Yapi.com.tr:

Abone Ol Yapı sektöründeki tüm gelişmelerden en önce siz haberdar olmak isterseniz e-bültenimize abone olun.
Bülten arşivine erişmek için tıklayın

REKLAM VERİN

Ajanda
TAMAMI » Bugünkü Etkinlikler BUGÜN:
Herhangi bir etkinlik mevcut değil!