Lütfen Tarayıcı Sürümünüzü Yükseltiniz.

Muğla’daki Rüzgar Enerjisi Projesine Çevrecilerden Sert Tepki

Muğla’nın Milas ilçesi ile Aydın’ın Karpuzlu ilçesi arasındaki 5 bin yıllık tarihi kalıntılar ve doğal güzelliklerle dolu 33 kilometrelik alana 30 adet rüzgar enerjisi dikilmesi çevrecilerin tepkisine neden oldu.

yapi.com.tr
Muğla’daki Rüzgar Enerjisi Projesine Çevrecilerden Sert Tepki

Muğla'nın Milas ilçesine bağlı Sakarkaya bölgesinden başlayarak, Anadolu Geçidi, Kayabükü, Narhisar, Konak, Ketendere köy arazilerinde ve Aydın Karpuzlu'ya bağlı Kızılcabölük, Yahşiler'den Tekeler'e kadar uzanan 33 kilometrelik geniş bir alanda 125 MW kapasiteli 30 adet rüzgar enerji türbininden oluşacak santral inşaatlarının yapılmasının ortaya çıkması çevrecilerin sert tepkisine neden oldu.

Sözcü’den Yaşar Anter’in haberine göre; konu ile ilgili açıklama yapan EKODOST (Ekosistemi Koruma ve Doğasevenler Derneği) Başkanı Bahattin Sürücü, Çevresel Etki Değerlendirilmesi (ÇED) Yönetmeliği'nin 9. Maddesi gereğince 12 Mayıs 2022 Perşembe günü saat 10.00'da Milas'a bağlı Sakarkaya'da, saat 14.00'de ise Karpuzlu'ya bağlı Tekeler köyünde halkın katılımı toplantısı yapılacağını belirterek, rüzgar türbinlerinin yapılacağı bölgeler, Latmos Dağları'nda madenlerden kurtulabilmiş en bakir bölgelerde yer almaktadır. 33 kilometrekarelik alanda TIR'ların geçmesi için açılacak devasa büyüklükteki yolların yaratacağı tahribat korkunç olacaktır.” dedi.

Geri dönülemeyecek bir tahribat yaratacak
Sürücü açıklamasının devamında projenin gerçekleşmesi halinde geri dönüşü olmayan bir tahribat yaratacağını belirterek, “Proje alanının batı kısmı, Milli Park yapılması düşünülen alanı kapsamaktadır. Alanın içinde Anadolu'daki önemli keşiflerden biri sayılan Suratkaya'da bulunan Hitit Yazıtları, kaleler, kaya resimleri, savunma yapıları, antik yerleşim alanları gibi pekçok kültür varlığı bulunmaktadır. Bahse konu olan bölgede keşfedilmesi gereken birçok kültür varlığının olduğu bilinmektedir. Bunların araştırılması bile on yıllar sürecek bir zaman dilimine ihtiyaç vardır.” ifadelerini kullandı.

Sürücü açıklamasının sonunda ise “12 Mayıs'ta bölgenin korunması için sabah 10.00'da Sakarkaya'da, saat 14.00'de Tekeler Köyünde destek vereceğiz.” dedi.

Haberin tamamına linkten ulaşılabilir.

http://www.yapi.com.tr/haberler/mugladaki-ruzgar-enerjisi-projesine-cevrecilerden-sert-tepki_190530.html

Read Comment Section
İlk Yorumu Siz Yapın
Gönder

Yorumum onaylandığında e-posta ile bildir.

E-posta adresimle bültenlere abone olmak istiyorum

Haber gönderin Hemen haber gönderin

Sosyal Medyada Yapi.com.tr:

Abone Ol Yapı sektöründeki tüm gelişmelerden en önce siz haberdar olmak isterseniz e-bültenimize abone olun.
Bülten arşivine erişmek için tıklayın

REKLAM VERİN

Ajanda
TAMAMI » Bugünkü Etkinlikler BUGÜN:
Herhangi bir etkinlik mevcut değil!