Lütfen Tarayıcı Sürümünüzü Yükseltiniz.

Köylü Madene Karşı Birleşti

Uşak'ın Banaz ilçesinde nikel madeni kurulmak için ÇED süreci başlatıldı. Bu gelişme üzerine köylü ve çevreciler buluşarak eylem planı yaptı.

yapi.com.tr
Köylü Madene Karşı Birleşti

Merkezi Ankara'da bulunan bir firma Uşak'ın Comburt Köyünde nikel maden ocağı ve eleme tesisi kurmak için 400 hektarlık alanda ÇED başvuru dosyası hazırlayarak ruhsat süreci başlattı. Bölge sakinleri Uşak'a su sağlayan Küçükler Barajının da bulunduğu Küçükler Su Havzasını korumak için harekete geçti.

Sözcü’den Selami Aydın’ın haberine göre; 8 Şubat'ta yapılacak halkın bilgilendirme toplantısı öncesinde Comburt Köylüleri ve Murat Dağı Yok Olmasın platformu üyeleri bir araya gelerek eylem planı yaptı.

Köy kahvesindeki toplantıda köylüler 400 hektarlık alanın önemli bölümünün ormanlık alan ve su havzası olduğunu belirterek burada kurulacak bir tesise asla izin vermeyeceklerini söyledi. Köyün 350 yıllık bir geçmişe sahip olduğunu, geçimin tarım ve hayvancılıkla sağlandığını belirten köylüler, “Buraya kurulacak bir tesis tarım ve hayvancılığı bitirir.” diye konuştu.

Uşak'ın içme suyu bu bölgede
Maden sahası kurulmak istenen alanın bir bölümünün yıllık 13 milyon metreküp su tutabilen Küçükler Barajı'nı kapsadığı belirtilirken kentin bu alandan yıllık 3 milyon metreküp içme suyu çektiği, suyun bir bölümünün de tarımsal sulamada kullanıldığı kaydedildi.

Maden sahasının bölgedeki Çamsu, Ovacık, Küçükler, Kayaardı, Karacahisar, Baltalı, Burhaniye ve Çamyuva köylerinin tarım yaptığı Comburt Ovası'nı etkileyeceğini belirten köylüler, “Bu sudan tarım yapıyoruz. Uşak bu suyu tüketiyor. Burada bir madene asla izin vermeyeceğiz.” diye konuştu.

Haberin tamamına linkten ulaşılabilir.

http://www.yapi.com.tr/haberler/koylu-madene-karsi-birlesti_189044.html

Read Comment Section
İlk Yorumu Siz Yapın
Gönder

Yorumum onaylandığında e-posta ile bildir.

E-posta adresimle bültenlere abone olmak istiyorum

Haber gönderin Hemen haber gönderin

Sosyal Medyada Yapi.com.tr:

Abone Ol Yapı sektöründeki tüm gelişmelerden en önce siz haberdar olmak isterseniz e-bültenimize abone olun.
Bülten arşivine erişmek için tıklayın

REKLAM VERİN

Ajanda
TAMAMI » Bugünkü Etkinlikler BUGÜN:
Herhangi bir etkinlik mevcut değil!