Lütfen Tarayıcı Sürümünüzü Yükseltiniz.
SONRAKİ HABER: Salda'da Kirlilik Alarmı

Bodrum'da Ormanlık Alana ‘ÇED Gerekli Değildir’ Kararına Tepki

Muğla'nın Bodrum ilçesindeki Barbaros Koyu’nda ormanlık arazide turistik tesis yapmak için ‘ÇED gerekli değildir’ raporu alan Limak İnşaat’a Bodrumlular büyük tepki gösterdi.

yapi.com.tr
Bodrum'da Ormanlık Alana ‘ÇED Gerekli Değildir’ Kararına Tepki

Muğla'nın Bodrum ilçesine bağlı Kızılağaç Mahallesi Gerenkuyu Mevkii'ndeki Barbaros Koyu’nda ormanlık alana Limak İnşaat tarafından yapılacak turizm tesis için ‘ÇED gerekli değildir’ raporunun alınması Bodrumluları ayağa kaldırdı.

Sözcü’den Yaşar Anter’in haberine göre; Limak’ın arazisi önünde toplanan Kızılağaç Mahalle Muhtarı Mehmet Kızılağaç, Çiftlik Mahalle Muhtarı Hasan Kocaman, Kızılağaç Çevre Koruma ve Güzelleştirme Derneği yöneticileri, Bodrum Yurttaş İnsiyatifi üyeleri ve köylülerin avukatı Remzi Kazmaz yaklaşık iki saat süren eylem ve basın açıklaması yaptı.

Ellerinde “Gerenkuyu Sahiline Dokunma” ve "Kıyılarda Talana Son" yazılı pankartlarla gelen köylüler ve çevreciler sık sık “Kıyılar Halkındır Halkın Kalacak” sloganları attı şirketi alkışlarla protesto etti.

"Elimizde kalan tek koyu korumak için yıllardır mücadele veriyoruz"
Kızılağaç Mahalle Muhtarı Mehmet Kızılağaç ile Çiftlik Mahalle Muhtarı Hasan kocaman yaptıkları açıklamada “Burası iki köyün halkının kullandığı halka açık ormanlık ve bakir kalan tek plaj. Tesisin yapılması ile halkın denize gireceği yer kalmayacak. Yıllardır bunun mücadelesini veriyoruz. Ayrıca Limak’tan sonra bölgede 7 şirketin daha önünün açılması sağlanacak. Bir şirketin rantı nedeniyle 2 köy halkı ve turistlerin kullandığı bakir koy, doğal sit alanı ve arkeolojik alan yok edilecek.” dediler.

"ÇED raporlarında önemli olan kamunun çıkarlarıdır, şirketlerin değil"
Bodrum Yurttaş İnsiyatifi Sözcüsü Ayhan Karahan ise “Muğla Şehircilik ve Çevre İklim Değişikliği İl Müdürlüğü çok büyük suç işlemektedir. Burası halkın kullandığı doğal, arkeolojik sit alanı, köylü balıkçıların kullandığı bir alandır. Buraya nasıl olur da ÇED gerekli değildir raporu verildi. ÇED burası için gerekli değilse neresi için gerekli. ÇED raporlarında öncelikli olan kamu çıkarlarıdır. Şirketlerin değil.” diye konuştu.

"İptal davası açacağız"
Çevrecilerin, derneğin ve köylülerin Avukatı Remzi Kazmaz ise Geren kuyudaki arkeolojik ve doğal sit alanına verilen ÇED gerekli değildir raporunun yeteri kadar incelenmeden değerlendirilmeden verildiğini belirterek, ÇED gerekli değildir raporunun iptali için dava açacaklarını söyledi.

Haberin tamamına linkten ulaşılabilir.

http://www.yapi.com.tr/haberler/bodrumda-ormanlik-alana-ced-gerekli-degildir-kararina-tepki_204858.html

Read Comment Section
İlk Yorumu Siz Yapın
Gönder

Yorumum onaylandığında e-posta ile bildir.

E-posta adresimle bültenlere abone olmak istiyorum

Haber gönderin Hemen haber gönderin

Sosyal Medyada Yapi.com.tr:

Abone Ol Yapı sektöründeki tüm gelişmelerden en önce siz haberdar olmak isterseniz e-bültenimize abone olun.
Bülten arşivine erişmek için tıklayın

REKLAM VERİN

Ajanda
TAMAMI » Bugünkü Etkinlikler BUGÜN:
Herhangi bir etkinlik mevcut değil!