Lütfen Tarayıcı Sürümünüzü Yükseltiniz.
SONRAKİ HABER: Salda'da Kirlilik Alarmı

Yeni Torba Yasayla Havaalanı Çevresindeki Ormanlar Yapılaşmaya Açılıyor

Meclis’te görüşmeleri devam eden teklife göre, daha önceden ormanlık alana “izinsiz” yapılan tesislere “af” getirilirken yeni yapılacaklardan da herhangi bir bedel alınmayacak.

yapi.com.tr
Yeni Torba Yasayla Havaalanı Çevresindeki Ormanlar Yapılaşmaya Açılıyor (Fotoğraf: AA)

AKP’nin Meclis’e sunduğu ve görüşmeleri devam eden ulaştırma alanında düzenlemeler içeren “torba yasa teklifinde” dikkat çeken düzenlemeler yer alıyor. Teklife göre, devlet ormanlarında havaalanı/havalimanı izin alanı içerisinde, sağlık, otel, motel, lokanta, dini tesis, alışveriş üniteleri gibi tesislerle akaryakıt istasyonu, lojistik, kargo tesisleri, yönetim ve idari binalar, geçici konaklama tesisleri ve terminal binaları yapılmasına havaalanı/havalimanı sınırları içinde kalmak kaydıyla izin verilecek.

Cumhuriyet’ten Mustafa Çakır’ın haberine göre; yap-işlet-devret modeliyle yaptırılan ve işlettirilen yerler de dahil olmak üzere bu tesislerden herhangi bir bedel alınmayacak. Yap-işlet-devret kapsamında adına üst hakkı tesis edilen yüklenici/görevli şirketten sadece ağaçlandırma bedeli alınacak. Bunun dışında kira dahil başkaca hiçbir bedel alınmayacak. 

Teklif ile Orman Yasası’na geçici madde de ekleniyor. Maddeye göre, daha önce devlet ormanlarında havaalanı/havalimanı izin alanı sınırları içerisinde yapılan, işletilen, işlettirilen veya yap-işlet-devret modeliyle yaptırılan sağlık, otel, motel, lokanta, dini tesis, alışveriş üniteleri gibi tesisler havaalanı/havalimanı müştemilatı sayılacak. Akaryakıt istasyonu, lojistik, kargo tesisleri, yönetim ve idari binalar, geçici konaklama tesisleri de aynı kapsamda olacak.

Bunlara Tarım ve Orman Bakanlığı tarafından izin verilecek. İzin verilen tesislerden de herhangi bir bedel alınmayacak.

Haberin tamamına linkten ulaşılabilir.

http://www.yapi.com.tr/haberler/yeni-torba-yasayla-havaalani-cevresindeki-ormanlar-yapilasmaya-aciliyor_205077.html

Read Comment Section
İlk Yorumu Siz Yapın
Gönder

Yorumum onaylandığında e-posta ile bildir.

E-posta adresimle bültenlere abone olmak istiyorum

Haber gönderin Hemen haber gönderin

Sosyal Medyada Yapi.com.tr:

Abone Ol Yapı sektöründeki tüm gelişmelerden en önce siz haberdar olmak isterseniz e-bültenimize abone olun.
Bülten arşivine erişmek için tıklayın

REKLAM VERİN

Ajanda
TAMAMI » Bugünkü Etkinlikler BUGÜN:
Herhangi bir etkinlik mevcut değil!