Lütfen Tarayıcı Sürümünüzü Yükseltiniz.

Bodrumlular Cennet Koy’daki Arazinin Hazineye İade Edilmesini İstiyor

Bodrum Cennet Koy’da iptal edilen inşaat ruhsatı için mahkemeden yürütmeyi durdurma kararı alan Cengiz Holding önünde açıklama yapan Muğla Mimarlar Odası Başkanı Gamze Türk, "Cengiz Holding, acil olarak kamuya ait araziyi hazineye iade etmeli" dedi.

yapi.com.tr
Bodrumlular Cennet Koy’daki Arazinin Hazineye İade Edilmesini İstiyor

Muğla'nın Bodrum ilçesine bağlı Gölköy Mahallesi'ndeki Cennet Koy'da inşaata başlayan ancak inşaat ruhsatının iptali nedeniyle mahkemeden yürütmeyi durdurma kararı alan Cengiz Holding'in arazisi önünde Bodrumlular eylem ve açıklama yaptı.

Sözcü’den Yaşar Anter’in haberine göre; ellerinde ‘Yaşam Alanlarımız Müştereklerimizdir’ yazılı pankartlarla gelen Bodrumlular, jandarmanın geniş güvenlik önlemiyle karşılaştı. Eylem sırasında Cengiz Holding'in Özelleştirme İdaresi'nden Cumhurbaşkanlığı kararnamesi ile yaklaşık 270 milyon TL’ye aldığı arazinin kapısında Bodrum Belediyesi'nden alınan ve daha sonra iptal edilen inşaat ruhsatı tabelasının kaldırılmadığı görüldü.

Ruhsat almadan arkeolojik ve doğal sit alanlarını talan ettiler
Siyasi parti ve STK temsilcileri ile çok sayıda çevrecinin destek verdiği eylemde açıklama yapan Muğla Çevre Platformu (MUÇEP) Eş Sözcüsü Umay Karabaş, Cengiz Holding'in 1. Derece arkeolojik sit alanlarında herhangi bir ruhsat ve ÇED raporu almadan talan edercesine inşaata başladığını ifade ederek, “Tüm bunlar bile bu kişinin niyetini göstermektedir. Burada Cengiz Holding'in tüm yasalara karşı olarak yaptığı inşaat ve yatırım yarımada için çok kötü bir örnek teşkil edecektir. Muğlalı çevreciler olarak bu araziye tek bir çivi dahi çakılmaması için tüm hukuksal girişimleri yapacağız.” dedi.

Verilen inşaat ruhsatı bir hataydı
TMMOB Bodrum İlçe Koordinasyon Kurulu
Başkanı Mustafa Erdoğan ise Bodrum Belediyesi'nin başta ruhsat vererek yaptığı hukuksuzluğu ardından ruhsatı iptal ederek gidermeye çalıştığını belirterek şöyle devam etti: “Cengiz Holding Mimarlar Odası'na gelmeyen, görmediğimiz bir proje ile inşaat ruhsatını almayı başardı, belediye iptal etti, doğru karar verdi, Ancak şirket hukuğu başka bir yerden dolaşarak, yürütmeyi durdurma kararı aldı.”

Muğla Mimarlar Odası Başkanı Gamze Türk ise İnşaat ruhsatı ile ilgili Muğla 1. İdare Mahkemesi'nin verdiği yürütmeyi durdurma kararının bir anlamı olmadığını dile getirerek, şu açıklamayı yaptı:

“Çünkü burada Danıştay tarafından onanan mülkiyetin iptaline ve özelleştirmenin iptaline dair kararlar var. Ayrıca Cumhurbaşkanlığı Kararnamesi'nin Danıştay'dan iptal edildiği karar var. Bu nedenle bu arazinin hazineye geri dönmesi gereken bir durumu var. Özelleştirme kararı Danıştay tarafından iptal edilen arazinin iadesine karar verildiğine göre, arazi sahibi olmayan bir kişinin proje yapması düşünülemez. Ruhsatta geçerli sayılamaz. Bu nedenle yürütmeyi durdurma almış iptal edilmiş bunların bir anlamı yok.”

Haberin tamamına linkten ulaşılabilir.

http://www.yapi.com.tr/haberler/bodrumlular-cennet-koydaki-arazinin-hazineye-iade-edilmesini-istiyor_195083.html

Read Comment Section
İlk Yorumu Siz Yapın
Gönder

Yorumum onaylandığında e-posta ile bildir.

E-posta adresimle bültenlere abone olmak istiyorum

Haber gönderin Hemen haber gönderin

Sosyal Medyada Yapi.com.tr:

Abone Ol Yapı sektöründeki tüm gelişmelerden en önce siz haberdar olmak isterseniz e-bültenimize abone olun.
Bülten arşivine erişmek için tıklayın

REKLAM VERİN

Ajanda
TAMAMI » Bugünkü Etkinlikler BUGÜN:
Herhangi bir etkinlik mevcut değil!