Lütfen Tarayıcı Sürümünüzü Yükseltiniz.

Cennet Koyu’na Bir Proje Daha Yapılacak

Bodrum’daki Cennet Koyu’nda Cengiz Holding’in yapmak istediği turizm projesinin ardından şimdi de bir otel projesine onay verildi.

yapi.com.tr
Cennet Koyu’na Bir Proje Daha Yapılacak (Fotoğraf: AA)

Muğla’nın Bodrum ilçesinde yer alan Cennet Koyu’nda Cengiz Holding’in otel projesi sonrası şimdi de Bodrum Ada Otelcilik isimli şirket tarafından otel yapılmasına onay verildi. Şirket proje için 26 Haziran 2023 tarihinde Çevre Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı’na başvuruda bulundu. Bakanlık proje için 21 Ekim tarihinde ‘çevresel etki değerlendirme (ÇED) gerekli değildir’ kararı verdi.

BirGün'den Aycan Karadağ'ın haberine göre; proje kapsamında 32 bin 620 metrekarelik alanda 108 odalı otel inşa edilmek isteniyor. Proje alanı ise orman ve sit alanları içerisinde yer alıyor.  

CHP Hukuk ve Seçim İşlerinden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Zeynel Emre, eylül ayında Cennet Koyu’nun Hazine’ye devredilmesine ilişkin Özelleştirme İdaresi Başkanlığı’na başvurmuştu. Emre’nin imzasıyla yapılan başvuruya ilişkin dilekçede, arazinin özelleştirme süreci ve sonrasındaki itirazlardan kaynaklı verilen mahkeme kararları hatırlatılarak, gelinen aşamada arazinin Hazine’ye devrinin yasal zorunluluk olduğu vurgulanmıştı.

Haberin tamamına linkten ulaşılabilir.

http://www.yapi.com.tr/haberler/cennet-koyuna-bir-proje-daha-yapilacak_200155.html

Read Comment Section
İlk Yorumu Siz Yapın
Gönder

Yorumum onaylandığında e-posta ile bildir.

E-posta adresimle bültenlere abone olmak istiyorum

Haber gönderin Hemen haber gönderin

Sosyal Medyada Yapi.com.tr:

Abone Ol Yapı sektöründeki tüm gelişmelerden en önce siz haberdar olmak isterseniz e-bültenimize abone olun.
Bülten arşivine erişmek için tıklayın

REKLAM VERİN

Ajanda
TAMAMI » Bugünkü Etkinlikler BUGÜN:
Herhangi bir etkinlik mevcut değil!