Lütfen Tarayıcı Sürümünüzü Yükseltiniz.

Çeşme’de Plaj Direnişi

Gücücek Koyu’nun “beach club” olarak ihaleye çıkmasına yurttaşların tepkisi sürüyor. Birleşerek ihaleyi kazanan yurttaşlar, ihalenin iptalini ve koyun ücretsiz halk plajı olmasını istiyor.

yapi.com.tr
Çeşme’de Plaj Direnişi

Çeşme’nin en güzel koylarından biri olan ve etrafında 9 sitenin bulunduğu Gücücek Koyu, Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı tarafından ihaleye çıkarıldı. 5 yıl önce de ihale ile kiralanan koyun tekrar kiralanmaması için Gücücek Koyu Doğal Yaşam Koruma Derneği (GUDODER) devreye girdi.

Cumhuriyet'ten Mehmet İnmez'in haberine göre; dernek yönetimi ve site sakinleri aralarında para toplayarak 6 firmanın katıldığı ihaleye 150 bin TL teminat yatırdı, en yüksek teklifi verdi ve kazandı. Bölge halkı şimdi eylemler yaparak plajın kiralanmasına engel olmak istiyor.

Amaçlarının koyu ticari amaçla işletmek olmadığını belirten dernek başkanı avukat Seher Gacar, “Sahillerin ihale ile kiralanmasına karşıyız. Koyun halkın kullanımına kapatılmasına, ticari kâr hırsıyla bir kez daha doğal sit alanı olan bu sahilin mahvedilmesine engel olmak için biz de ihaleye katıldık. En yüksek teklif derneğimiz tarafından verildi. Şimdi kesin teminatı yatıramayacağımız için ihale bozulacak. Biz ihalenin bozulmasının ardından tekrar kiralama ihalesine çıkarılmamasını istiyoruz.” dedi.

Haberin tamamına linkten ulaşılabilir.

http://www.yapi.com.tr/haberler/cesmede-plaj-direnisi_199015.html

Read Comment Section
İlk Yorumu Siz Yapın
Gönder

Yorumum onaylandığında e-posta ile bildir.

E-posta adresimle bültenlere abone olmak istiyorum

Haber gönderin Hemen haber gönderin

Sosyal Medyada Yapi.com.tr:

Abone Ol Yapı sektöründeki tüm gelişmelerden en önce siz haberdar olmak isterseniz e-bültenimize abone olun.
Bülten arşivine erişmek için tıklayın

REKLAM VERİN

Ajanda
TAMAMI » Bugünkü Etkinlikler BUGÜN:
Herhangi bir etkinlik mevcut değil!