Lütfen Tarayıcı Sürümünüzü Yükseltiniz.
BÖLÜM SPONSORU

Boğaz Sırtlarındaki 140 Milyon Dolarlık Satış

Boğaziçi’nin tarihindeki en yüksek rakamlı satış operasyonu geçtiğimiz günlerde sessiz sedasız gerçekleştirildi. ABD kökenli Merck Sharp Dome’ye ait İstinye’deki ilaç fabrikası 140 milyon dolara Sanovel İlaçları’nın sahibi Sabahat Toksöz ve Erol Toksöz’e satıldı. 10 ve 20 bin metrekarelik iki parselden oluşan fabrikanın toplam 30 bin metrekare

Milliyet Gazetesi
Boğaz Sırtlarındaki 140 Milyon Dolarlık Satış

br />
Devlerin büyük arazilerdeki yarışı 

Özelleştirme İdaresi’nin 22 Mart’ta son teklifleri aldığı ihale devlerin yarışına sahne oldu. Devlet Demiryolları İşletmesi Genel Müdürlüğü (TCDD), Sümer Holding A.Ş., Hazine ve Devlet Malzeme Ofisi’ne (DMO) ait taşınmazların özelleştirilmesinde Türkiye’nin dev şirketleri rekabete girdi.
Hazine’ye ait İstanbul Büyükçekmece Karaağaç’daki taşınmaz, aralarında Limak İnşaat’ın da yer aldığı 5 şirket teklif verirken, Hazine’nin Büyükçekmece Karaağaç’ta yer alan taşınmazı için teklif veren şirket sayısı ise 10 oldu. Bu lokasyonda yarışan büyük şirketler ise Alarko Gayrimenkul, Elginkan Holding ve Büyükçekmece’deki taşınmaz için teklif veren Limak oldu. 

Limak ile Torunlar aynı ihalede

DMO’ya ait İstanbul’daki taşınmaz için düzenlenen ihale ise Özelleştirme İdaresi’nin ilgi gören ihalelerinden biri oldu. 5 şirketin teklif verdiği taşınmaz için yarışan isimler arasında piyasada tanınmayan isimler de yer aldı. Limak, bu ihaleye katılmak için de teklif verirken, karşısında gayrimenkul sektörünün güçlü ismi Torunlar’ı buldu. DMO’nun İzmir’deki taşınmazları ise sadece iki teklif aldı.

Sümer Holding’in Adıyaman ve Samsun’da yer alan taşınmazları ise özellikle yerli girişimciler tarafından ilgi gördü. Adıyaman’daki taşınmaz, 13 teklifle Özelleştirme İdaresi’nin en çok ilgi gören ihalesi olurken, Samsun’daki taşınmaza ise sadece iki teklif geldi.

Bu arada, TCDD’ye ait Denizli- Merkez Koyunaliler taşınmazı ile İstanbul-Başakşehir taşınmazına 1’er teklif verilirken, Denizli-Merkez Çömleksaz Köyü taşınmazı için Ali Haluk Akbaş ile Cüneyt Soner Kapusuz teklif verdi.

Mersin-Tarsus Kemalpaşa Taşınmazı ile Zonguldak-Merkez Kozlu Taşınmazına ise teklif alınmadı.

TÜMÜNÜ GÖSTER HABERİN DEVAMI:   1  |   2
http://www.yapi.com.tr/haberler/bogaz-sirtlarindaki-140-milyon-dolarlik-satis_77907.html

Read Comment Section
İlk Yorumu Siz Yapın
Gönder

Yorumum onaylandığında e-posta ile bildir.

E-posta adresimle bültenlere abone olmak istiyorum

Haber gönderin Hemen haber gönderin

Sosyal Medyada Yapi.com.tr:

Abone Ol Yapı sektöründeki tüm gelişmelerden en önce siz haberdar olmak isterseniz e-bültenimize abone olun.
Bülten arşivine erişmek için tıklayın

REKLAM VERİN

Ajanda
TAMAMI » Bugünkü Etkinlikler BUGÜN:
Herhangi bir etkinlik mevcut değil!