Lütfen Tarayıcı Sürümünüzü Yükseltiniz.
BÖLÜM SPONSORU

Boğaz’da Yapılaşmaya Yeni Kurul

Boğaziçi İmar Yüksek Koordinasyon Kurulu’ndan izin almadan bu bölgede yapılaşma izni verilemeyecek. Kurul Cumhurbaşkanı veya Cumhurbaşkanı Yardımcısı’nın başkanlığında toplanacak.

yapi.com.tr
Boğaz’da Yapılaşmaya Yeni Kurul

Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan’ın imzasıyla Boğaziçi İmar Yüksek Koordinasyon Kurulu oluşturuldu. Buna göre Boğaziçi’nde hiçbir belediye ve kamu kurumu bu kurulun bilgisi dışında yeni plan yapamayacak ve yapılaşma izni veremeyecek. Kurul, Cumhurbaşkanı veya katılamadığında Cumhurbaşkanı Yardımcısı’nın başkanlığında toplanacak ve Çevre ve Şehircilik Bakanı, Hazine ve Maliye Bakanı, İçişleri Bakanı, Kültür ve Turizm Bakanı, Milli Savunma Bakanı, Tarım ve Orman Bakanı, Ulaştırma ve Altyapı Bakanı ile İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı’ndan oluşacak. Hürriyet'ten Ömer Erbil'in haberine göre; bakanların katılamadığı toplantılara ilgili bakan tarafından görevlendirilecek bir bakan yardımcısı katılacak.

Boğaziçi İmar Yüksek Koordinasyon Kurulu daha önce başbakanlığa bağlıydı. Sağlık ve Sosyal Yardım, Sanayi ve Teknoloji ile Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı kurulun dışına çıkarıldı. İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığı yeni oluşturulan kurula dahil edildi.

Haberin tamamına linkten ulaşılabilir...

http://www.yapi.com.tr/haberler/bogazda-yapilasmaya-yeni-kurul_170504.html

Read Comment Section
İlk Yorumu Siz Yapın
Gönder

Yorumum onaylandığında e-posta ile bildir.

E-posta adresimle bültenlere abone olmak istiyorum

Haber gönderin Hemen haber gönderin

Sosyal Medyada Yapi.com.tr:

Abone Ol Yapı sektöründeki tüm gelişmelerden en önce siz haberdar olmak isterseniz e-bültenimize abone olun.
Bülten arşivine erişmek için tıklayın

REKLAM VERİN

Ajanda
TAMAMI » Bugünkü Etkinlikler BUGÜN:
Herhangi bir etkinlik mevcut değil!