Lütfen Tarayıcı Sürümünüzü Yükseltiniz.
BÖLÜM SPONSORU

'Bolu Ayıbı’ Bir Daha Olmayacak

Doğal afet zararlarının yüzde 60-70 dolayında azaltılması amacıyla Türkiye’nin “afet tehlike haritası” çıkarılacak. Çalışmalarına mayısta başla

Türkiye
'Bolu Ayıbı’ Bir Daha Olmayacak

oğal afet zararlarının yüzde 60-70 dolayında azaltılması amacıyla Türkiye’nin “afet tehlike haritası” çıkarılacak. Çalışmalarına mayısta başlanan “Türkiye Afet Tehlike Haritası Yapımı Projesi” tamamlandıktan sonra, şehirlerin gelişim alanları, yatırımların hangi bölgelere yapılacağı, büyük tünel ve barajların nereye inşa edileceği belirlenecek.

Afet İşleri Genel Müdürlüğü’nün, proje kapsamında yapacağı çalışmalarla Türkiye’nin heyelan, kaya düşmesi, su baskını, çığ ve deprem tehlike haritaları ile yeraltı suyu, yeraltı su kimyası, yerleşim yerleri için mikro bölgeleme, yerleşim yerleri için sıvılaşma ve deprem bölgeleri haritaları çıkarılacak.
Bu haritalarla afetler oluşmadan önce riskli bölgeler ve noktalar belirlenerek, buralarda meydana gelecek doğal olayın afete dönüşmesi engellenecek. Böylece hem afetler sonucu meydana gelen ölüm olayları azalacak hem de “Bolu Tüneli” gibi hatalı yerlere yatırımlar engellenerek, ülkenin kayıplara uğramasının önüne geçilecek. Bu çalışmaların sonucunda Türkiye’nin ulusal afet politikası oluşturulacak. 10 yılda bitirilmesi amaçlanan proje için bu yıl 10 milyon dolar ödeneğe ihtiyaç duyuluyor.

http://www.yapi.com.tr/haberler/bolu-ayibi-bir-daha-olmayacak_6971.html

Read Comment Section
İlk Yorumu Siz Yapın
Gönder

Yorumum onaylandığında e-posta ile bildir.

E-posta adresimle bültenlere abone olmak istiyorum

Haber gönderin Hemen haber gönderin

Sosyal Medyada Yapi.com.tr:

Abone Ol Yapı sektöründeki tüm gelişmelerden en önce siz haberdar olmak isterseniz e-bültenimize abone olun.
Bülten arşivine erişmek için tıklayın

REKLAM VERİN

Ajanda
TAMAMI » Bugünkü Etkinlikler BUGÜN:
Herhangi bir etkinlik mevcut değil!