Lütfen Tarayıcı Sürümünüzü Yükseltiniz.

Bolvadin’de Yerdeki Yarıklar Tedirgin Ediyor

Afyonkarahisar’ın Bolvadin ilçesinde kendi kendine oluşan ve birçok ev ile birlikte bölgedeki mezarlıklarda yarıkların oluşmasına neden olan yüzey deformasyonları mahalleliyi tedirgin ediyor.

yapi.com.tr
Bolvadin’de Yerdeki Yarıklar Tedirgin Ediyor

Bolvadin ilçe merkezindeki Akçeşme ile Şıhlar mahallelerinde 6 yıl önce meydana gelen yüzey deformasyonlarındaki yarıklar artmaya ve genişlemeye başladı. Yarıklar nedeniyle birçok ev ve eklentileri zarar görürken bölgedeki mezarlıkta da tahribatlar meydana geldi. Özellikle evlerin duvarlarında büyük çatlakların oluşmasına neden olan yüzey deformasyonları nedeniyle mahalleli evlerine girmeye korkuyor.

İHA’da yer alan habere göre; yarıkların ilk ortaya çıkmasının ardından bölgeye gelen bilim adamları yaptıkları incelemelerde yüzey deformasyonlarına neden olan olayın bölgeden geçen fay hatları olduğunu belirledi. Bilim adamlarının bölgeyi 6 yıldır takibe aldıkları ve incelemelerinin devam ettiği öğrenildi.

İzmir depreminden sonra evlerine giremiyorlar
Mahalle sakinlerinden Hasan Kandemir ev, odunluk ve samanlık gibi eklentilerdeki yarıkların 2002 yılında meydana gelen Çay ilçesindeki depremlerden sonra oluşmaya başladığını ve her yıl yarık genişlik ve sayılarının arttığını öne sürdü. Bu yıl bölgedeki çatlakların sayısının hızla arttığını ifade eden Kandemir, “Biz sürekli dışarıdan topladığımız taş ve toprakları bu yarıkların içerisine dolduruyoruz. Çünkü bizim ev yapacak ve başka yere gidecek durumumuz yok. İnşallah, sonumuz iyi olur. İzmir depremine benzer bir sarsıntı da burada olsa, buradaki hiç bir bina sağlam kalmaz.” diye konuştu.

Öte yandan, en son İzmir'de meydana gelen ve Afyonkarahisar'da da hissedilen depremin ardından bölge halkı evlerine girmekten daha fazla imtina etmeye başladı.

http://www.yapi.com.tr/haberler/bolvadinde-yerdeki-yariklar-tedirgin-ediyor_182582.html

Read Comment Section
İlk Yorumu Siz Yapın
Gönder

Yorumum onaylandığında e-posta ile bildir.

E-posta adresimle bültenlere abone olmak istiyorum

Haber gönderin Hemen haber gönderin

Sosyal Medyada Yapi.com.tr:

Abone Ol Yapı sektöründeki tüm gelişmelerden en önce siz haberdar olmak isterseniz e-bültenimize abone olun.
Bülten arşivine erişmek için tıklayın

REKLAM VERİN

Ajanda
TAMAMI » Bugünkü Etkinlikler BUGÜN:
Herhangi bir etkinlik mevcut değil!