Lütfen Tarayıcı Sürümünüzü Yükseltiniz.
BÖLÜM SPONSORU
İLİŞKİLİ HABERLER

Türkiye Ar-Ge Üssümüz

Bosch 2011 Yılına İyi Bir Başlangıç Yaptı

Bosch Yönetim Kurulu Başkanı Franz Fehrenbach, “Şu anda Japonya’daki felaketin net etkilerinin ne olacağını hiç kimse söyleyemez. Yine de ilk kez 2011 yılında satışlarımızın 50 milyar Euro’yu geçeceğine olan inancımız sürmektedir” dedi. Teknoloji ve hizmet sağlayıcısı olan Bosch’un toplam satışları 2011 yılının ilk üç ayında yaklaşık yüzde 15

yapi.com.tr
Bosch 2011 Yılına İyi Bir Başlangıç Yaptı

br >
Dayanıklı Tüketim Malları ve Yapı Teknolojisinde Bosch 2010 yılında yüzde 10’luk büyüme ile 12,5 milyar Euro’luk satışa ulaştı. 740 milyon Euro’luk vergi öncesi kar elde eden bu iş kolu, teşvik edici bir şekilde gelişti. Bosch, özellikle ev aletleri (enerji verimli ürünler) ve elektrikli el aletleri gibi dayanıklı tüketim mallarına yönelik pazarın talepleri gözönünde bulundurulduğunda, bu olumlu gidişin 2011 yılında da devam edeceğini öngörüyor. Termoteknoloji bölümüne gelince, doğalgazlı yoğuşmalı kombi ile hava kaynaklı ısı pompasının güçlerini birleştiren hibrid kombinin pazara sunulmasıyla pazarda ek bir hacim oluşmuş durumda.

Gelecekte yatırımlar tekrar artıyor

Bosch, geleceğini garanti altına almak için 2011'de 7 milyar Euro’dan daha fazla harcama yapmayı planlıyor. Bu miktarın 4 milyar Euro’dan fazlası araştırma ve geliştirme çalışmalarına ayrılırken, 3 milyar Euro’su da sermaye harcamalarına gidecek. 2010 yılında, araştırma ve geliştirme çalışmaları harcamaları 3.8 milyar Euro’ya ulaşırken, sermaye harcamaları 2.4 milyar Euro olarak gerçekleşti. “Araştırma ve geliştirme çalışmalarımızın yaklaşık yüzde 45’i kaynakları muhafaza eden ve çevreyi koruyan ürünler üzerine yoğunlaşmaktadır. Bu ürünler halihazırda satışlarımızın yüzde 40’ını oluşturmakta, ve bu pay daha da artacaktır” şeklinde bu ürünlere verdiği önemi vurgulayan Fehrenbach, 2010 yılında fotovoltaik, güneş enerjisi ve rüzgar gücü gibi yenilenebilir enerjileri kontrol altına alan sistemler ile 1.5 milyar Euro’luk bir iş hacmine (2009’da: yaklaşık 1 milyar Euro) ulaşıldığını ve bu alanda 5000’den fazla çalışanın istihdam edildiğini ifade etti.

2010 yılında, dünya çapında araştırma ve geliştirme alanında çalışan personel sayısı 34 binin üstüne çıktı. Bosch yönetim kurulunun araştırma ve geliştirmeden sorumlu üyesi Dr. Volkmar Denner, “Yaşam için teknoloji ürünleri yaratan güçlü bir ekibe sahibiz” şeklinde konuşurken, “Yetkinliklerimizden bir ağ oluşturarak ilave güç yaratmaktayız. Bu ağ oldukça farklı biçimler alabilmektedir” dedi. Örneğin, Bosch, çeşitli iş sektörlerindeki ve bölgelerdeki mühendisleri arasında koordinasyonu geliştirmek için çalışmakta. Bu şekilde bilgileri bir araya getirmek sinerji yaratacak.

Bosch, güç elektroniğini umut vaat eden bir geleceğe sahip önemli bir alan olarak görüyor. Güç elektroniği cihazlarına, elektrikli araçlar dahil enerji akışını yönetmek ve kontrol etmek için ihtiyaç duyuluyor. Yalnızca bu alanda yaklaşık 750 Bosch mühendisi çalışıyor. Ayrıca, şirket Reutlingen yakınında güç elektroniklerine ilişkin çalışmalar ve araştırmalar için bir merkez kurmak üzere Stuttgart bölgesinden iki üniversite ile işbirliği yapıyor.

TÜMÜNÜ GÖSTER HABERİN DEVAMI:   1  |   2
ETİKETLER: firma
http://www.yapi.com.tr/haberler/bosch-2011-yilina-iyi-bir-baslangic-yapti_86976.html

Read Comment Section
İlk Yorumu Siz Yapın
Gönder

Yorumum onaylandığında e-posta ile bildir.

E-posta adresimle bültenlere abone olmak istiyorum

Haber gönderin Hemen haber gönderin

Sosyal Medyada Yapi.com.tr:

Abone Ol Yapı sektöründeki tüm gelişmelerden en önce siz haberdar olmak isterseniz e-bültenimize abone olun.
Bülten arşivine erişmek için tıklayın

REKLAM VERİN

Ajanda
TAMAMI » Bugünkü Etkinlikler BUGÜN:
Herhangi bir etkinlik mevcut değil!