Lütfen Tarayıcı Sürümünüzü Yükseltiniz.

Botanik Parkı, Önce İmara Açıldı, Şimdi Satılıyor

Kastamonu'da bir dönem Alparslan Türkeş Botanik Parkı olarak bilinen 17 dönümlük arazi, belediyenin önceki döneminde imar değişikliği yapılarak konut ve iş yeri olarak değiştirildi. Şimdiki yönetim ise arazinin satışına karar verdi.

yapi.com.tr
Botanik Parkı, Önce İmara Açıldı, Şimdi Satılıyor

Kastamonu şehir merkezindeki nadir yeşil alanlardan biri olan ve Alpaslan Türkeş Botanik Parkı olarak bilinen 17 dönümlük alan, daha önceki AKP döneminde imar değişikliği yapılarak konut ve ticari alana çevrildi. İmar değişikliğini, o dönem mecliste bulunan 11 MHP’li meclis üyesi de destekledi. 31 Mart seçimlerinden sonra MHP’ye geçen belediyede, 1 Ekim'de gerçekleşen meclis toplantısında, alanın satışı ve kat karşılığı yapım ihalesi için oylama yapıldı. Cumhur İttifakı’nın oylarıyla kabul edilen teklif sonunda satış ihalesi yapmak için belediye encümenine yetki verildi. Kısa süre sonra da parkta bulunan ağaçlar sökülerek başka bir yere taşındı.

Sözcü’den İsmail Akduman’ın haberine göre; CHP İl Başkanı Hikmet Erbilgin, alınan karara tepki gösterdi. Belediye Başkanı Gaip Vidinlioğlu’nun, personel maaşlarını ödemek için kentin değerli arazilerini yok pahasına sattığını ileri süren Erbilgin, arazinin hızla satışa çıkarılmasıyla oldu – bittiye getirileceğini söyledi. 17 dönümlük alanın kent merkezinde kalan nadir yeşil alanlardan biri olduğuna dikkat çeken Erbilgin, “Bir yeşil alan daha betona boğulacak olmasını doğru bulmuyoruz. Bu karar yeniden gözden geçirilmelidir.” dedi.

Haberin tamamına linkten ulaşılabilir.

http://www.yapi.com.tr/haberler/botanik-parki-once-imara-acildi-simdi-satiliyor_187490.html

Read Comment Section
İlk Yorumu Siz Yapın
Gönder

Yorumum onaylandığında e-posta ile bildir.

E-posta adresimle bültenlere abone olmak istiyorum

Haber gönderin Hemen haber gönderin

Sosyal Medyada Yapi.com.tr:

Abone Ol Yapı sektöründeki tüm gelişmelerden en önce siz haberdar olmak isterseniz e-bültenimize abone olun.
Bülten arşivine erişmek için tıklayın

REKLAM VERİN

Ajanda
TAMAMI » Bugünkü Etkinlikler BUGÜN:
Herhangi bir etkinlik mevcut değil!