Lütfen Tarayıcı Sürümünüzü Yükseltiniz.
BÖLÜM SPONSORU

Boyada Yarı Yarıya Ortaklık Yıl Sonuna Kadar Sonuçlanır

Yaşar Holding Yönetim Kurulu Başkanı Feyhan Yaşar Kalpaklıoğlu, grubun DYO'da yüzde 50-50 olarak düşündüğü stratejik ortaklık konusunun yıl sonuna kadar sonuçlandırmayı planladıklarını söyledi. Kalpaklıoğlu, dış dalganın yanı sıra yılın ilk yarısında yaşanan siyasi belirsizliğin de etkisiyle işlerde yavaşlama gördüklerini belirterek, yatırımların

Sabah Gazetesi
Boyada Yarı Yarıya Ortaklık Yıl Sonuna Kadar Sonuçlanır

/P>

'Balıkçılık Türkiye için fırsat ama imajımız engel'

BU yüzyılın denizlerde balık avlanacak son yüzyıl olacağını, AB'nin 10 milyar, ABD'nin ise 8 milyar dolar su ürünlerinde açık verdiğini, Türkiye'nin AB'ye ihraç edebildiği tek et ürününün balık olduğunu biliyor muydunuz? Peki Avrupa'nın sağlık faturasının yüzde 25'ini (386 milyar Euro) beyin hastalıklarından kaynaklandığı ve faturayı azaltmak için AB'nin beynin gıdası olan balığı halka yedirmek için harekete geçtiğini... Yaşar Holding Tarımsal Üretimden Sorumlu Başkan Yardımcısı Hasan Girenes, 2010 Lizbon Stratejisinde AB'nin, annelere hamilelikte balık yedirmeyi planladığı bu yolla beyin hastalıklarının faturasını yüzde 25 düşürmeyi hedeflediği belirtti. Üç tarafı denizle çevrili Türkiye için bu açığın bir fırsat olduğuna değinen Girenes, ancak sektörün kötü imajının bu gelişmeyi engellediğini belirtti. Girenes, sektörün imaj problemi konusunda da şunları söyledi:

"Kirlilik konusunda aleni ve ısrarlı bir saldırı var. Çevreciler denizi kirletiyorsunuz diyor ama altını doldurmuyor. Bilimsel birşey söyleseler biz de karşı yanıt vereceğiz. Denizdeki 7-8 işletmenin hepsi ruhsatlı ve belgeli. Ayrıca ihracat yaptığımız için AB'den her ay veterinerler kontrole geliyor. Eğer sorun olsa AB bizden zaten ürün almaz."

Türkiye'nin kıyılarının doğru dürüst yönetilemediğinin altını çizen Girenes, "Örneğin balık çiftliği kurulması için izin verildikten sonra, otele için veriliyor. Bu nedenle de sorunlar çıkıyor" dedi. Girenes Yaşar Holding Onursal Başkanı Selçuk Yaşar gibi, Türkiye'nin kıyı yönetiminin planlanması ve denizcilik bakanlığının kurulması gerektiğini düşünüyor.

"Manisa'da besi çiftliği kurup sütte kaliteyi artıracağız"

Kalpaklıoğlu, bugün için ertelense de Manisa Beydere'deki 30-35 milyon dolarlık yeni proje hakkında da şunları söyledi: "Devletin elinde bulunan Beydere'deki bin 560 dekarlık araziyi 10 yıllığına kiraladık. Arazide hedef bin başlık süt işletmesi kurmak. Ayrıca Ege Bölgesi'nde süt üreticilerine eğitim vermek istiyoruz. Sütteki bakteri sayısı birçok bölgede AB'nin asgari standardının çok üzerinde. Biz de Egeli üreticileri eğiterek sütün daha az bakteri taşıması konusunda çalışmak istiyoruz. Ayrıca üreticinin damızlığını verip genetik kütüğünü kendimiz tutarak bölgenin soykütüğünü çıkarmak. Bir de arazide yem üreteceğiz." Kalpaklıoğlu Iğdır'da Sancak Grubu'yla birlikte planlanan ancak bürokrasiye takılan besi çiftliği konusunda "Çalışma sürüyor, Genelkurmay'dan izin çıktı diğer izinler için çalışıyoruz" demekle yetindi.

TÜMÜNÜ GÖSTER HABERİN DEVAMI:   1  |   2
http://www.yapi.com.tr/haberler/boyada-yari-yariya-ortaklik-yil-sonuna-kadar-sonuclanir_63320.html

Read Comment Section
İlk Yorumu Siz Yapın
Gönder

Yorumum onaylandığında e-posta ile bildir.

E-posta adresimle bültenlere abone olmak istiyorum

Haber gönderin Hemen haber gönderin

Sosyal Medyada Yapi.com.tr:

Abone Ol Yapı sektöründeki tüm gelişmelerden en önce siz haberdar olmak isterseniz e-bültenimize abone olun.
Bülten arşivine erişmek için tıklayın

REKLAM VERİN

Ajanda
TAMAMI » Bugünkü Etkinlikler BUGÜN:
Herhangi bir etkinlik mevcut değil!