Lütfen Tarayıcı Sürümünüzü Yükseltiniz.
BÖLÜM SPONSORU

BTC’ye Paralel Boru Hattı Gündemde

Azerbaycan Dışişleri Bakanı Guliyev, Hazar Bölgesi petrollerini batı pazarlarına taşıyacak Bakü-Tiflis-Ceyhan Boru Hattı’nın paralelinde yeni bir h

NTV-MSNBC



b>Azerbaycan Dışişleri Bakanı Guliyev, Hazar Bölgesi petrollerini batı pazarlarına taşıyacak Bakü-Tiflis-Ceyhan Boru Hattı’nın paralelinde yeni bir hattın gündeme gelebileceğini söyledi.

Azerbaycan Dışişleri Bakanı Vilayet Guliyev, Azeri petrolünü dünya pazarına ulaştıracak Bakü-Tiflis-Ceyhan (BTC) boru hattına paralel yeni boru hatları kurulmasının, ancak BTC’nin çalışmaya başlamasından sonra gündeme gelebileceğini söyledi.

Guliyev, Gürcistan Cumhurbaşkanı Mihail Saakaşvili’nin Moskova’daki görüşmeleri sırasında, “BTC’ye paralel bir hat oluşturarak, Rus petrolünün de aynı güzergah üzerinden Ceyhan’a taşınabileceği” yönündeki öneriye ilişkin açıklamasında, “BTC petrol boru hattının bölgenin ekonomik ve siyasi gelişimi ile güvenliğinin sağlanmasına katkıda bulunacağını” belirterek, bölgeyi kapsayan diğer petrol boru hattı projelerinin kendi gündemlerinde henüz yer almadığını kaydetti.

YENİ PROJELER İÇİN ERKEN
“BTC boru hattının inşaatı tamamlanması ve ilk petrolün Ceyhan üzerinden dünya pazarlarına taşınmaya başlamasından sonra diğer projeler hakkında görüşmeler başlayabilir” diyen Guliyev, BTC’nin Gürcistan halkı için büyük yarar sağlayacağını, ancak yeni projeleri gündeme getirmek için erken olduğunu vurguladı. Saakaşvili, Moskova’da yaptığı açıklamada, Rusya’nın Gürcistan üzerinden Akdeniz’e ulaşacak yeni bir boru hattı inşasından yana olduklarını belirterek, “BTC’nin kendilerine çok önemli bir ekonomik katkı sağlamayacağını” açıklamıştı.

Rusya’nın önde gelen petrol şirketleri arasında yer alan Lukoil Başkanı Vahit Alekberov ise daha önce yaptığı bir açıklamada, “Gürcistan üzerinden yeni bir boru hattı projesinin inşaatının çok pahalı olacağını, buna göre de bu konuyu düşünmediklerini” bildirmişti.

http://www.yapi.com.tr/haberler/btcye-paralel-boru-hatti-gundemde_9014.html

Read Comment Section
İlk Yorumu Siz Yapın
Gönder

Yorumum onaylandığında e-posta ile bildir.

E-posta adresimle bültenlere abone olmak istiyorum

Haber gönderin Hemen haber gönderin

Sosyal Medyada Yapi.com.tr:

Abone Ol Yapı sektöründeki tüm gelişmelerden en önce siz haberdar olmak isterseniz e-bültenimize abone olun.
Bülten arşivine erişmek için tıklayın

REKLAM VERİN

Ajanda
TAMAMI » Bugünkü Etkinlikler BUGÜN:
Herhangi bir etkinlik mevcut değil!