Lütfen Tarayıcı Sürümünüzü Yükseltiniz.
BÖLÜM SPONSORU

BTM'ye Enerji Verimliliği Ödülü

BTM A.Ş., Türkiye Cumhuriyeti Elektrik İşleri Etüt İdaresi Genel Müdürlüğü Enerji Kaynaklar Etüt Daire Başkanlığı tarafından her yıl düzenlenen 'Sanayide Enerji Verimliliği Proje Yarışması'nda ödül almaya hak kazandı.

yapi.com.tr
BTM'ye Enerji Verimliliği Ödülü

BTM A.Ş., Türkiye Cumhuriyeti Elektrik İşleri Etüt İdaresi Genel Müdürlüğü Enerji Kaynaklar Etüt Daire Başkanlığı tarafından her yıl düzenlenen 'Sanayide Enerji Verimliliği Proje Yarışması'nda ödül almaya hak kazandı. Ulusal Enerji Verimliliği Forumu kapsamında Wow Convention Centar'da düzenlenen ödül törenine Enerji ve Tabi Kaynaklar Bakanı Mehmet Hilmi Güler, Sanayi ve Ticaret Bakanı Zafer Çağlayan ve Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği Başkanı Rıfat Hisarcıklıoğlu'nun yanısıra çok sayıda siyasetçi ve işadamı katıldı. Ödülü, BTM adına Teknik Danışman Jozef Bonfilaldı.

BTM ekibi, fabrika binasında değişik ölçülerde 610 adet izolasyonsuz kızgın yağ vanası tespit etmiş, yaşanan enerji kaybını hesaplamış ve bu kaybın önüne geçmek için bir izolasyon peojesi geliştirmişti. Proje çalışmaları çerçevesinde yapılan toplam yatırım  44 bin 380 TL, tassaruf edilen yıllık doğalgaz miktarı 606 bin 480 m3/yıl, tassarufun yıllık parasal karşılığı ise 272 bin 916 bin TL/ yıl olarak hesaplandı. Yapılan yatırımın geri ödeme süresinin 1.9 ay, tasarruf oranının ise yüzde15,7 olması bekleniyor.

ETİKETLER: yeşil
http://www.yapi.com.tr/haberler/btmye-enerji-verimliligi-odulu_66155.html

Read Comment Section
İlk Yorumu Siz Yapın
Gönder

Yorumum onaylandığında e-posta ile bildir.

E-posta adresimle bültenlere abone olmak istiyorum

Haber gönderin Hemen haber gönderin

Sosyal Medyada Yapi.com.tr:

Abone Ol Yapı sektöründeki tüm gelişmelerden en önce siz haberdar olmak isterseniz e-bültenimize abone olun.
Bülten arşivine erişmek için tıklayın

REKLAM VERİN

Ajanda
TAMAMI » Bugünkü Etkinlikler BUGÜN:
Herhangi bir etkinlik mevcut değil!